Hur du får gratis höghastighetsinternet på lagligt sätt

Du kan få gratis höghastighetsinternet lagligt på valfri bärbar dator eller trådlös mobil enhet genom att ansluta till gratis, offentliga Wi-Fi-hotspots. Många köpcentra, restauranger, kaféer, allmänna bibliotek, bokhandlare och hotell erbjuder gratis höghastighetsinternet som en "mervärdestjänst" för kunderna. I vissa anläggningar med gratis höghastighetsinternet kan du automatiskt logga in på det trådlösa nätverket utan lösenord. På andra gratis nätverk måste du få ett nätverkslösenord från anläggningen innan du kan ansluta till Internet.

Steg 1

Kontrollera att du har tillgång till en gratis höghastighets trådlös internetanslutning på din nuvarande plats. De flesta anläggningar visar en "Gratis Wi-Fi" -klistermärke på dörren eller fönstret för att informera kunderna om tjänsten. Fråga receptionisten eller säljare om du behöver ett lösenord för att komma åt nätverket. Om du gör det kommer receptionisten att berätta lösenordet eller ge dig ett passerkort som skrivs ut med lösenordet.

Steg 2

Slå på den bärbara datorns trådlösa internetadapter. På de flesta bärbara datorer är detta aktiverat som standard, medan andra måste du sätta en "Trådlös" eller "Wi-Fi" -knapp på framsidan eller sidan av den bärbara datorn till "På" -läget.

Steg 3

Klicka på ikonen "Nätverk" i skrivbordsfältets meddelandefält. Detta öppnar en popup-dialogruta som visar en lista över alla tillgängliga lokala nätverk.

Steg 4

Hitta rätt nätverk från de som anges i avsnittet "Trådlös nätverksanslutning" i dialogrutan. Nätverksnamnet innehåller vanligtvis namnet på organisationen eller anläggningen som erbjuder den kostnadsfria tjänsten - till exempel "Springfield Library Wireless Internet."

Steg 5

Klicka på knappen "Anslut" bredvid nätverksnamnet. Om du blir ombedd anger du säkerhetskoden eller nätverkslösenordet i säkerhetsinmatningsfältet. Det här är samma lösenord som du fick från receptionisten eller säljare. Om du använder ett gratis, öppet nätverk behöver du inte ange ett lösenord.

Klicka på knappen "OK". Detta ansluter din dator till en gratis, laglig höghastighets trådlös internetanslutning.