Hur får man reda på om en e-postadress är legitim?

Att identifiera legitimiteten för ett e-postmeddelande kan uppnås genom att kontrollera innehållet i e-postmeddelandet och använda en tjänst som kontrollerar om en e-postadress är giltig. Om du får ett misstänkt e-postmeddelande ska du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du inte av misstag avslöjar personlig information för avsändaren. Phishing-e-postmeddelanden är vanliga och maskeras vanligtvis av avsändaren för att likna ett legitimt företag. När du väl har validerat legitimiteten för ett e-postmeddelande är det fortfarande det säkraste sättet att svara på informationsförfrågningar genom att kontakta företagets webbplats direkt.

Identifiera nätfiske

Steg 1

Markera fältet "Till" i e-postmeddelandet. Om e-postadressen är adresserad till "Olistade mottagare" och innehållet i e-postmeddelandet verkar adressera dig direkt, kanske e-postmeddelandet inte är legitimt.

Steg 2

Sök efter företagets webbplats online och skicka dem ett meddelande, eller ring dem direkt om du får ett e-postmeddelande om dina finansiella konton eller begär att tillhandahålla ekonomisk information. Lagliga e-postmeddelanden ber dig inte att skicka personlig information via e-post.

Steg 3

Sök efter stavfel i e-postmeddelandet. Många phishing-e-postmeddelanden innehåller dåligt formulerade meningar, stavfel och länkar till FTP-webbplatser eller osäkra webbplatser. Om du bläddrar över en länk i ett e-postmeddelande och ser en adress som börjar med "FTP" eller om ett e-postmeddelande ber om personlig information och adressen inte börjar med "HTTPS", kanske e-postmeddelandet inte är legitimt.

Steg 4

Identifiera andra länkar i e-postmeddelandet som kan vara misstänkta. Scammers tillhandahåller ofta legitima länkar till ett riktigt företags integritetspolicy, användningsvillkor eller användaravtal tillsammans med phishing-länkar som leder dig till en webbplats som endast är utformad för att fånga din personliga information.

Steg 5

Kontrollera om avsändaren använder ditt riktiga namn när du begär information. Om avsändaren vet din identitet innehåller meddelandet vanligtvis den informationen.

Undvik att ange ett användarnamn eller lösenord för att komma åt en länk via e-postmeddelandet som ber dig att logga in. Ansedda företag skickar inte e-postmeddelanden som ber dig att logga in medan webbplatsen genomgår underhåll.

Finger på Mac

Steg 1

Klicka på "Go" -menyn och välj "Utilities" i rullgardinsmenyn.

Steg 2

Dubbelklicka på "Network Utilities" och klicka på fliken "Finger".

Ange e-postadressen i lämpliga fält och klicka på "Finger". Verktyget försöker validera e-postadressen och tillhandahålla grundläggande information om e-postavsändaren.

E-postadresskontroll

Steg 1

Navigera till e-postadresskontrollen eller webbplatsen ValidateEmail.

Steg 2

Ange e-postadressen i fältet E-postadress och välj knappen "Kontrollera" eller "Anropa".

Granska informationen som tillhandahålls av e-postkontrolltjänsten för att avgöra om e-postadressen är legitim.