Hur man kopierar VHS-band till DVD utan dator

För dem som växte upp under VHS-tiden kan många fina minnen lagras på dessa analoga videokassetter. Nu när format som DVD, Blu-ray och digitala videofiler är populära är det svårt att ens hitta en videobandspelare för att spela VHS-kassetter. Lyckligtvis finns det enheter som kan spela in VHS-bilder på DVD utan behov av en PC, så att du kan säkerhetskopiera dina VHS-inspelningar och spela upp dem på din DVD-spelare när du vill kika in i det förflutna.

Steg 1

Köp en DVD-inspelare och VHS-inspelningsenhet. Några modeller inkluderar Toshiba DVR620, Magnavox ZV427MG9 och Panasonic DMR-EZ48VK. Om du köper en annan modell, se till att enheten innehåller "dubbelriktad dubbning". Det betyder att du kan spela in VHS till DVD och vice versa.

Steg 2

Sätt i ditt VHS-kassettband i kassettdäcket och sätt sedan in en tom DVD-R-skiva i DVD-enheten på enheten.

Steg 3

Aktivera dubbelsidig dubbningsläge. Du kan behöva konsultera din specifika enhets användarhandbok för information om hur du konfigurerar detta. Ställ in kopieringen så att den spelar in från VHS till DVD.

Steg 4

Tryck på "Dubbing" -knappen på din enhet. VHS-bandet börjar spela och DVD-enheten spelar in filmen från VHS-bandet till din tomma DVD. En DVD kan lagra många fler timmar av video än ett VHS-band, och vissa DVD / VCR-inspelningskombinationer låter dig trycka på "Stopp", sätt in ett nytt band och tryck sedan på "Dubbing" -knappen för att fortsätta spela in VHS-bilder till en DVD . Kontrollera din specifika enhets användarhandbok för att se om den har den här funktionen tillgänglig.

Tryck på "Stopp" -knappen på din enhet när du är klar. Mata ut både VHS-bandet och den inspelade DVD: n från DVD-enheten.