Hur man gör att länkarna har en titel på Tumblr

När du skapar en Tumblr-blogg kan webbplatsen anpassa hur den ser ut genom att lägga till en designmall som kallas ett tema. Du kan lägga till anpassad text och grafik till Tumblr-teman via anpassningssidan för din bloggs inställningar. Om du vill lägga till titlar i menylänkar, länklistor eller enskilda länkar varierar metoderna du använder beroende på var länken finns i din layout.

Automatiska sidlänkar i teman

De flesta inhemska Tumblr-teman gör att du automatiskt kan lägga till länkar till dina statiska sidor och externa URL: er i layoutens navigeringsmeny. Du kan lägga till dessa länkar via anpassningsinställningarna och anpassa texten de visar i din bloggs meny. Klicka på kugghjulsikonen i din Tumblr-instrumentpanel, välj den blogg som du vill lägga till länkarna till och klicka på "Anpassa" -knappen. Klicka på "+ Lägg till en sida" för att skapa en statisk sida eller klicka på fliken på en befintlig sida och växla sedan "Visa en länk till den här sidan" från grå till blå. Om du har en statisk sida som inte har en titel kan du ange vad du vill att länktexten ska stå i det tomma fältet bredvid vippomkopplaren. Klicka på knappen "Spara" för att publicera dina ändringar.

Manuellt lägga till länkar till sidofältet

Du kan manuellt lägga till länkar i texten i sidofältet i dina anpassningsinställningar och anpassa texten som de visas med. Ange länken i rutan Beskrivning med följande kod:

Din länkrubrik

Ersätt "http://www.yourlink.com" med din URL och "Din länkrubrik" med vad du vill att länken ska stå i texten i din beskrivningsruta.

Avsnittstitlar

Många Tumblr-teman innehåller delar av innehållet, till exempel beskrivningstexten, en meny med länkar till dina sidor och Tumblr-länkar som RSS-flöden och en länk till ditt arkiv och mobilversion. Du kan ändra titlarna på dessa länkavsnitt genom att klicka på "Redigera HTML" på anpassningssidan för ditt tema. Tryck på "Ctrl-F" för att hitta de aktuella sektionstitlarna i koden, ersätt dem med de titlar du vill se och klicka sedan på "Spara" för att publicera dina ändringar. Du kan också klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" för att se hur ändringarna kommer att se ut på din blogg innan du publicerar dem.

Hover-Over-titlar

Om du vill att dina länkar ska ha titlar som visas när du håller markören över länkarna kan du lägga till en speciell titeltagg med HTML-kod. Klicka på "HTML" -knappen på sidan eller inläggsformuläret eller klicka på "Redigera HTML" för att lägga till en svävande titel till en länk i din bloggs layout. Leta reda på URL och länktagg i koden och lägg till följande kod i taggen:

Länktext

Ersätt "http://www.yourlink.com" med din webbadress, "Din titel" med texten du vill visa när du håller markören över länken och "Länktext" med texten du vill visa i hyperlänk.