Hemmagjord antenntråd för att fästa på en transistorradioantenn

I en tid av kommersiell fri digital musik, strömmad dygnet runt via Internet eller en kabel-TV-matning, kan transistorradioer verka lika föråldrade som bandet med åtta spår. I själva verket är de fortfarande ett praktiskt, billigt sätt att lyssna på musik, lokala nyheter eller annan programmering. De förblir också en användbar del av alla nödsatser som använder batteriström för att hålla dig informerad eller underhöll under en blackout eller naturkatastrof. Om du bor i ett område där mottagningen är dålig kan du förbättra din signal med en enkel trådantenn.

FM-mottagning

Steg 1

Köp eller rensa en längd med tvåledare, till exempel högtalarkabel eller lampkabel. Ljuskabel, 20 till 24 gauge, är lättare att arbeta med.

Steg 2

Mät tre meter i ena änden av tråden. Placera den på en skärbräda eller någon annan lämplig yta och dela försiktigt ledningarna genom att skära mellan dem med en hobbykniv eller lådskärare. Lämna kvar den återstående ledningslängden.

Steg 3

Vik varje ände av den delade ledningen runt en häftstift, rak stift eller liten efterbehandlingsspik. Välj en plats på väggen nära din radio och klistra fast de separerade ledningarna mot väggen så att de sprids helt och gör ett "T" med den återstående ledningen.

Steg 4

Mät nog av den återstående ledningen för att enkelt nå din radio med tre eller fyra extra fötter så att du kan flytta antennen efter behov. Klipp av ledningen till rätt längd och ta bort isoleringen från den sista kvarts tumen.

Steg 5

Skruva i ledningarna till din transistorradios externa antennanslutningar, om den har dem. Om inte - de flesta gör det inte - vrid ledningarna runt din transistors teleskopande FM-antenn. Tejpa dem på plats om du vill, eller använd en krokodilklämma för ett mer färdigt utseende.

Ställ in din svagaste FM-station, eller den du specifikt vill ta emot. Om signalen är stark är du klar. Om den fortfarande är otillfredsställande, flytta antennen så att den vetter i en annan riktning. Upprepa tills du hittar den position som ger den starkaste mottagningen.

AM-mottagning

Steg 1

Köp 60 eller 120 fot fin enkelsträngad tråd hos RadioShack eller någon annan återförsäljare.

Steg 2

Vikla tråden runt en liten, raksidig kastrull, ca 6 till 8 tum i diameter, för att göra en kontinuerlig spole. Försök att hålla kabeln så långt du kan.

Steg 3

Skjut trådspolen till en pappersplatta och tejpa ner den. Lämna några meter tråd som sträcker sig från plattan. Placera en andra platta över den första och fäst dem kant mot kant, med tejp eller häftklamrar. Detta är inte nödvändigt, men gör att antennenheten för slingan ser snyggare ut.

Steg 4

Ta bort en fjärdedel tum isolering från kabeländen. Lossa en av skruvarna på en närliggande ljusströmbrytare och linda ledningen runt den och dra sedan åt skruven. Detta ger en mark för antennen.

Steg 5

Placera transistorradion nära din hemlagade antenn. Ställ in radion på önskad station. Håll pappersplattorna lodrätt och rotera dem tills du hittar vilken riktning som ger den starkaste signalen.

Tejpa, fästa eller limma antennenheten på en lämplig yta, där den ligger nära radion och kan hållas i rätt läge. En tom glasburk eller läskflaska fungerar på en bordsskiva, eller så kan du fästa antennen mot din vägg om det finns en i närheten som vetter i rätt riktning.