Kan du köpa e-böcker från Amazon för en iPad?

IPad är helt kompatibel med Amazons Kindle-baserade e-bokformat. Allt du behöver är Kindle-appen, tillgänglig från App Store. Appen är gratis, även om den kräver ett Amazon-konto, vilket innebär att du måste ha ett kreditkort registrerat hos Amazon även om du bara laddar ner gratis böcker.

Kindle-appen

Tryck på ikonen "App Store" på din iPad och skriv "Kindle" i sökrutan. När du hittar Kindle-appen från Amazon, tryck på den för att öppna informationssidan och tryck sedan på "Gratis" och sedan "Installera" för att ladda ner appen. Ange ditt iTunes-lösenord för att verifiera din identitet och vänta sedan på att appen laddas ner och installeras på din iPad. När appen har installerats kan du bläddra i butiken och börja ladda ner böcker. Du kan också markera, lägga till anteckningar och slå upp ord i ordboken när du läser e-böcker via iPad Kindle-appen.

Flera enheter

Om du har en Kindle-läsningsenhet eller Kindle-appen på din telefon eller dator kan du synkronisera dina böcker över alla dina Amazon-läsarappar. Logga in på varje enhets konto med samma Amazon-användaridentitet och lösenord, och varje gång du öppnar appen när du är ansluten till Internet synkroniseras enheterna. Om du börjar läsa en bok på din telefon och vill fortsätta där du slutade men läsa på din iPad låter den här funktionen dig öppna boken på din iPad precis där du slutade på telefonen.

Tillgänglighet

Alla titlar tillgängliga för Amazon Kindle är tillgängliga för iPad's Kindle-app. Du behöver en internetanslutning för att bläddra i butiken och ladda ner, eftersom "Store" helt enkelt tar dig till Amazon Kindle Store-webbplatsen, snarare än ett iPad-baserat gränssnitt. När du laddar ner en bok, se till att din iPad är vald som nedladdningsplats, speciellt om du har andra Kindle-appar eller enheter kopplade till ditt konto. Annars måste du synkronisera enheterna efter nedladdningen för att få den nya boken på din iPad.

Inköp

Alla Amazon-e-bokköp på iPad görs via Amazons webbutik, så processen bör vara bekant för alla som använder Amazon. Ditt konto ska spåra dina inköp, men för ytterligare säkerhetskopiering, överväg att synkronisera din iPad via iTunes efter att du har köpt böcker för att ge ytterligare säkerhetskopiering. Kindle-appen har också en funktion som låter dig arkivera de böcker du redan har läst, ta bort dem för att frigöra utrymme för mer lagring på din iPad, men ändå låta dig ladda ner dem igen utan att betala igen om du vill se dem senare.