Hur man ansluter gamla telefonuttag till internet

Uppringd Internet-tjänst använder vanliga telefonlinjer för att komma åt Internet. På grund av detta kan du använda valfritt gammalt telefonuttag i ditt hem för att ansluta din dator till Internet när som helst, så länge du använder uppringd telefon och har en uppringd internetleverantör. Du gör detta genom att ansluta din dator till uttaget med en telefonkabel och sedan skapa en ny fjärranslutning i Windows.

Steg 1

Anslut din dator till telefonuttaget i din vägg med en vanlig telefonsladd, identisk med den du använder för att ansluta telefoner. Plastklämmorna i änden av sladden sätts in i vägguttaget och i telefonsladden på datorns baksida.

Steg 2

Klicka på "Start" på din dator.

Steg 3

Välj "Kontrollpanelen" i kolumnen med ikoner till höger om "Start" -menyn och klicka på ikonen "Nätverks- och delningscenter".

Steg 4

Bläddra ner till avsnittet Ändra dina nätverksinställningar i fönstret. I det här avsnittet väljer du det första alternativet, "Skapa en ny anslutning eller ett nätverk."

Klicka på "Konfigurera en fjärranslutning." Välj knappen "Nästa" längst ner i fönstret. Skriv all din internetleverantörs information i rutorna på skärmen. Detta inkluderar ditt internetnummer, ditt användarnamn och ditt lösenord. Klicka på "Anslut" för att ansluta till Internet via telefonjacken i din vägg.