Hur man tar reda på vem som trakasserar mig på Facebook

Om du är internetkunnig socialiter är cybermobbning och sociala medier förföljelse en del av det digitala landskapet. I en värld där trakasserier skapar en ny identitet i fråga om tangenttryck, är det en frustrerande utmaning att förvirra misshandlaren. Oftare än inte är en cyberstalker en förkastad partner eller vän. Att hitta honom - eller henne - kanske inte är lätt, men lite detektivarbete eller hjälp från en extern byrå ger resultat.

Den personliga anslutningen

Om din cyberstalker känner till personlig information om dig, särskilt namnen på dina vänner eller familjemedlemmar, tidigare händelser i ditt liv, eller någon information som inte publiceras online, kan trakasserierna vara en tidigare partner, kollega eller vän med ett agg. Om du har upplevt våld i hemmet i verkliga livet kan samma missbrukare fortsätta beteendet bakom säkerheten för ett integritetsblock.

Läs igenom profilen

Facebooks sekretessinställningar tillåter en användare att avslöja all, någon eller ingen av hans personliga information. Om din stalker lämnade några av hans profilinställningar öppna, läs hans tidslinje, foton, vänlista eller "om" -sidan för att hitta ledtrådar. Kontrollera till exempel trakasseriets "om" -sida för sin plats, arbetsgivare eller utbildningsbakgrund. Om stalkeren använde en pseudonym för sitt Facebook-namn, gör en internetsökning i handtaget, vilket kan leda till andra sökbara profiler på andra sociala medier.

Utanför identifieringshjälp

Facebook varnar användare för att un-vän, blockera och rapportera trakasserier online till Facebook-administratörer, men detta kan bara stoppa problemet tillfälligt. Missbrukaren kan skapa en annan Facebook-profil eller kontakta dig på en annan webbplats för sociala medier. Om trakasserier online fortsätter, kontakta din lokala brottsbekämpande myndighet eller en privat utredare för att hjälpa till med identifieringsprocessen. Om du misstänker att cyberstalkeren är en tidigare flickvän eller pojkvän, meddela din statliga avdelning för barn- och familjetjänster för ytterligare identifieringshjälp. Slutligen rapportera missbruket till din ISP-leverantör, som kanske kan spåra den skyldige.

Att förhindra framtida missbruk

Ändra alla dina Internet-lösenord, särskilt om du misstänker att cyberstalker kan ha haft tillgång till din dator eller mobila enhet.

Använd inte ditt riktiga namn när du skapar en Facebook-profil. Om du föredrar att använda ditt riktiga namn, använd alla tillgängliga sekretessblock och begränsa all personlig information - till exempel din födelsedag och plats - på din "Om" -sida. Du kan också skapa ett sekundärt Facebook-konto - med ett pseudonymhandtag - och hålla din vänlista begränsad till dina bästa vänner och närmaste familj.