Hur man går med i en grupp på Twitter

Twitter delar tweets i kategorier med hjälp av "hashtags", nyckelord som börjar med "#". Hashtag-sökningar är dock breda och efterliknar inte grupperna på sociala nätverkstjänster som Facebook eller de "nyhetsgrupper" som var hjärtat på det tidiga Internet. Om du vill fokusera tweets du får på ett visst ämne eller community kan du använda någon av flera kostnadsfria tjänster från tredje part som tillåter användare att skapa och gå med i Twitter-grupper som liknar andra sociala nätverkstjänster.

Steg 1

Använd webbplatsen "Twibes" för att hitta Twitter-grupper som delar dina intressen. Webbplatsen gör det möjligt för alla Twitter-användare att gå med i en grupp, som kallas "twibe", helt enkelt genom att skicka en tweet som innehåller webbadressen till twibes hemsida. När du har gått med kommer alla tweetar du skickar som innehåller twibe-nyckelorden att gå till alla medlemmar i twibe. På samma sätt får du någon tweet från andra twibe-medlemmar som använder samma nyckelord.

Steg 2

"Twittgroups" är en tjänst som liknar Twibes, men ger ett "vägg" -utrymme för gruppmedlemmar att posta på via Google Friend Connect. Twittgroups utser en Twitter-hashtagg för varje grupp, ger en lista över gruppmedlemmar och samlar in länkar som twittras av gruppmedlemmar. För att gå med i en Twittgroup, följ länken i avsnittet Resurser till Twittgroups hemsida, hitta en grupp som intresserar dig och klicka sedan på "Gå med". Fyll i formuläret med ditt Twitter-ID (inte lösenord), riktiga namn och webbadressen som anges för gruppen.

Twibes och Twittgroups samlar tweets från gruppmedlemmar, men tweetsna själva är fortfarande allmänt offentliga och. "Grouptweet" är ett alternativ som gör det möjligt för Twitter-användare att skapa privata nätverk, så att tweets inom gruppen endast ses av gruppmedlemmar. Gruppens skapare ställer in ett enda Twitter-konto som nav och du går med i en grupp genom att följa navkontot. Varje tweet som skickas till navet studsas automatiskt tillbaka till alla följare. Gruppskaparen kan göra gruppen privat genom att ställa in hubkontot på "skyddad" så att gruppchefen måste godkänna dig innan du kan följa kontot. Om navet skyddas är det bara gruppmedlemmarna som kan läsa grupp-tweets.