Sms med Pinger

Oavsett om du älskar att sms, hatar det eller faller någonstans däremellan, är det bra att vara medveten om Pinger. Denna gratisapp kan ändra hur, när och var du skickar och tar emot meddelanden. Pinger har några roliga funktioner som många sms-appar inte har, och du kan använda den för sms på en iPod Touch.

Nätverk

Nästan varje mobiltelefon levereras med en förinstallerad textapplikation. Den här inbyggda applikationen vet att du och ditt telefonnummer är - enligt Internet - en och samma. Så när du skickar en text eller ett foto till en vän och han eller hon svarar får du det på "adressen" som verkligen är ditt telefonnummer.

Pinger kan inte helt ersätta denna inbyggda textapplikation. Även om du kan registrera ditt telefonnummer hos Pinger och ta emot texter till det numret i Pinger-gränssnittet kommer du inte att kunna skicka en text från ditt nummer via Pinger. Detta beror på att Pinger har sitt eget nätverk som måste nås via en internet- eller Wi-Fi-anslutning. Ett meddelande som skickas till ditt mobilnummer använder mobiloperatörens nätverk, så Pinger måste hämta det från dem för att kunna leverera det till dig. Pinger kan inte komma åt ditt operatörs nätverk för att ringa eller skicka en text från ditt nummer.

Telefonnummer

Enligt Terrence Sweeney från Pinger.com kan två personer skicka obegränsat antal texter och ringa obegränsade samtal till varandra var som helst i världen med Pinger-applikationen. Du måste dock använda telefonnumret som Pinger tilldelar dig när du registrerar dig för att ringa och skicka sms. Det här telefonnumret är bara ditt.

Om du vill använda Pinger istället för en infödda sms-applikation måste du instruera alla dina kontakter att använda ditt Pinger-nummer istället för ditt mobilnummer. Det här kanske inte är ett problem om du inte använder telefonen för röstsamtal eller om du bara skriver på din iPod Touch.

Plattformar

Pinger är tillgängligt för nästan alla enheter och operativsystem. Versioner för Mac- och PC-datorer och iOS- och Android-enheter kan laddas ner från Google Play eller iTunes Store. Du kan synkronisera flera enheter via ett enda Pinger-konto. Om din telefon finns i ett annat rum och du får en text kan meddelandet hämtas via Pinger-skrivbordsappen. Du kan också svara på meddelandet på detta sätt. Alla meddelanden kommer också att finnas på din telefon, så du behöver inte backa för att hålla konversationen igång när du går från telefon till bärbar dator till surfplatta.

Buzzwords

Pinger har en "buzzword" -funktion som du antagligen inte har i din inhemska sms-app. Om du till exempel skriver ett slagord som "pizza" i din text kommer Pinger att markera det och länka det till en relaterad webbsida som gör att du kan beställa pizza; På samma sätt kommer ordet "väder" att länka dig till prognoser för ditt område.