Hur man tar bort skrivskydd på DVD-RW

En standard inspelningsbar och omskrivbar digital videoskiva (DVD-RW) rymmer upp till 4,7 GB data. DVD-RW kan innehålla data, text, bilder, filmer och alla typer av digitalt innehåll. Ett skrivskyddsalternativ kan läggas till DVD-RW efter att data har spelats in för att undvika oavsiktlig överskrivning eller oavsiktlig eller olaglig kopiering av dessa data. Programvara för optisk mediaemulering som Nero, Backup4all och Imgburn kan bland annat användas för att lägga till eller ta bort skrivskydd från de flesta låsta DVD-RW-skivor. Några skivdistributörer använder starkt skrivskydd för upphovsrättsskyddat material som kan vara mycket svårt att bryta och som i alla fall inte är lagligt. Nero och Backup4all har gratisversioner och Imgburn är gratis. Mjukvara för optisk mediaemulering kan också förbättra datamanipulation på DVD-RW-filer genom att låta användare flytta, sortera och skapa filer och mappar.

Steg 1

Ladda ner och installera mjukvara för optisk mediaemulering; den finns i både freeware- och betalversioner. Om du planerar att göra stora mängder arbete med skrivskyddad data kan det vara kostnadseffektivt och tidsbesparande att investera i ett av låg- eller medelkostnadsprogrammen. Om du bara behöver en enstaka användning är en av de gratis versionerna i allmänhet tillräcklig för de flesta uppgifter.

Steg 2

Ladda den skrivskyddade DVD-RW-skivan i den DVD-spelare-inspelningsenhet som är installerad i din dator. Om din dator inte har en DVD-spelare, finns en utombordare USB-driven enhet tillgänglig på din lokala RadioShack.

Steg 3

Öppna programmet för emulering av optiska medier och välj den optiska enheten med skrivskyddad DVD-RW redan laddad. Öppna DVD-RW-menyn och välj den skrivskyddade filen eller mappen som du vill ta bort skrivskyddet från.

Högerklicka med musen för att starta en rullgardinsmeny. Vid denna tidpunkt kan dialogrutan variera beroende på vilket program du valt. Leta efter en rad som lyder "Ta bort skrivskydd." När du väljer det här alternativet kan du skriva till skivan.