Hur man tar bort skrivbordsbakgrundsbilder i Windows 10

Windows 10 har sitt eget lager av bakgrundsbilder på skrivbordet och tillåter också användare att ladda upp sina egna bakgrundsbilder på skrivbordet. Vet du dock hur man tar bort bakgrundsbilder på skrivbordet i Windows 10, om du vill?

Ta bort skrivbordsbakgrundsbilder i Windows 10

Som du måste ha lagt märke till fungerar inte högerklickning när du försöker ta bort bakgrundsbilder på systemet på skrivbordet som redan finns på din dator.

På liknande sätt kommer du inte att kunna högerklicka och ta bort externa bilder som du kanske har laddat upp och använt tidigare som bakgrundsbilder på din dator.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att ta bort både system- och uppladdade bakgrundsbilder i Windows 10.

1. Radera bakgrundsbilder på skrivbordet (systembilder)

I Windows 10 lagras bakgrundsbilder på systemets skrivbordsunderlägg i "Bakgrund" -mapp som enkelt kan nås med File Explorer på din dator.

1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på File Explorer.

2. På skärmen File Explorer navigerar du till C: \ Windows \ Web och dubbelklickar på tapetmappen.

Obs! Du kan också komma åt tapetmappen genom att skriva “C: \ Windows \ Web \ Wallpaper” i Windows sökfält.

3. I mappen 'Bakgrund' ser du andra mappar som innehåller bakgrundsbilder från System Desktop.

4. För att ta bort alla systembordsbakgrundsbilder, högerklicka helt enkelt på bilden och klicka på alternativet Radera.

Den valda skrivbordsbakgrundsbilden kommer att raderas från din dator.

2. Ta bort bakgrundsbilder på skrivbordet (uppladdade bilder)

Om du hade ställt in en extern bild som skrivbordsbakgrund, kommer bilden att placeras på samma plats som du hade ställt in bilden som skrivbordsbakgrund.

Du bör kunna hitta den externa bakgrundsbilden på skrivbordet på vanliga nedladdningsplatser som bilder, nedladdningar, bibliotek eller någonstans på skrivbordet.

Om du är helt förlorad och inte kan hitta platsen för skrivbordsbakgrundsbilden kan du följa stegen nedan för att hitta och ta bort skrivbordsbakgrundsbilden.

1. Öppna Inställningar på din dator och klicka på Anpassning.

2. Klicka på Teman i den vänstra rutan på skärmen Anpassning. I det högra fönstret ser du namnet på skrivbordsbilden under avsnittet "Bakgrund" (se bild nedan).

3. Skriv namnet på skrivbordsbakgrundsbilden i sökfältet och du bör kunna se platsen för bildfilen och kunna komma åt filen genom att klicka på alternativet Öppna filplats.

4. När du når Image File Location, högerklicka på bilden och klicka på Delete alternativet i rullgardinsmenyn.

Om bilden som du just har tagit bort är din nuvarande skrivbordsbakgrundsbild fortsätter du att se samma skrivbordsbakgrund tills du byter till en annan skrivbordsbakgrundsbild.

För att byta till en annan skrivbordsbakgrundsbild, gå till Inställningar> Anpassning> Bakgrund> och välj din nya bakgrundsbild på skrivbordet.