Instruktioner för anslutning av JVC DVD-spelare

JVC DVD-spelare erbjuder vanligtvis ett antal olika anslutningsalternativ. HD-multimediagränssnittet, om din spelare erbjuder det, ger dig en enda kabelanslutning för bästa möjliga digitala video- och ljudsignaler och låter dig dra nytta av spelarens uppskalningsfunktioner. JVC utrustar också sina DVD-spelare med olika typer av analoga standard- och högupplösta videoanslutningar som innehåller bilder med lägre upplösning. Spelarna har också både analoga och digitala ljudanslutningar, med den senare anslutningen som bär diskret flerkanalsljud. JVC-spelare kan anslutas till en ljud- / videomottagare eller till en TV.

Anslutning via HDMI

Steg 1

Tryck på "Ström" -knappen på både din JVC DVD-spelare och enheten du ska ansluta den till. När båda komponenterna är avstängda, koppla bort dem från väggen.

Steg 2

Sätt i en HDMI-kabel i JVC DVD-spelarens HDMI-utgång, var noga med att rikta kontakten korrekt så att dess bredare ände ligger i linje med uttagets breda ände.

Steg 3

Anslut den andra änden av kabeln till en öppen HDMI-ingång på din andra komponent.

Anslut båda enheterna till vägguttagen.

Anslutning genom andra standarder

Steg 1

Tryck på din DVD-spelares "Power" -knapp för att stänga av den. Gör detsamma med din TV eller mottagare.

Steg 2

Koppla bort båda komponenterna från vägguttagen. Om de är anslutna till ett eluttag, stäng av det.

Steg 3

Titta på mottagarens eller DVD: ns bakpanel för att identifiera vilka videoanslutningar du har tillgängliga. Det bästa alternativet för videoanslutningar är "Component Video", som är en anslutning med tre phono-uttag. Dessa uttag är vanligtvis färgkodade röda, gröna och blå. Den näst bästa kontakten är "S-Video", som är en rund jack med fyra små hål inuti en ring. Det sista videoalternativet är "Composite Video", som är ett enda phono-uttag, vanligtvis färgkodat gult.

Steg 4

Identifiera vilka ljudanslutningar du har tillgängliga för dig. Det bästa sättet att ansluta DVD-spelarens ljud är via en digital anslutning. Koaxiala digitala anslutningar använder en phono-uttag och är vanligtvis färgkodad orange. Optiska digitala anslutningar använder ett litet plastuttag som har ett fjäderbelastat lock över en öppning som är formad som en sidled "D". Om enheten som du ska ansluta din JVC DVD-spelare till saknar digitalt ljud kommer den att ha en tvåkanalig analog anslutning som består av två phono-uttag, färgkodad röd och vit.

Steg 5

Anslut video- och ljudkablarna till din JVC DVD-spelare, var noga med att ansluta rätt färgkodad kabel till rätt färgkodad terminal. Om du använder phonokontakter, tryck på dem tills de slutar. Optiska digitala kablar går bara in om de är korrekt orienterade, så var försiktig och tryck in dem tills du känner ett lätt klick. Eftersom S-Video-anslutningar har små stift som enkelt kan böjas, var försiktig när du sätter in dem för att se till att de är uppradade på rätt sätt.

Steg 6

Anslut de andra ändarna av kablarna till motsvarande ingångar på din TV eller mottagare.

Anslut båda enheterna till väggen eller vrid strömbrytarens strömbrytare till läge "På".