Säkerhetskopiera specifika WhatsApp-chattar på iPhone och Android

Du hittar den här handledningen användbar, om du letar efter ett sätt att säkerhetskopiera specifika chattar i WhatsApp, istället för att använda den vanliga säkerhetskopieringsfunktionen i WhatsApp som säkerhetskopierar alla chattar i ditt WhatsApp-konto.

Säkerhetskopiera specifika WhatsApp-chattar på iPhone och Android

Eftersom WhatsApp är ett så populärt meddelandesystem är det ganska normalt för de flesta WhatsApp-användare att ha minst 10 till 15 kontakter, förutom vissa WhatsApp-gruppkontakter med flera medlemmar.

Allt detta resulterar i massor av WhatsApp-meddelanden, foton och videor som tar ut lagringsutrymme på din telefon eller surfplatta. Detta resulterar i sin tur i att dina WhatsApp-säkerhetskopior blir större.

En lösning på detta problem är att bara säkerhetskopiera vissa eller specifika WhatsApp-chattar som är viktiga för dig och rensa andra chattar. Ett annat skäl för att göra en säkerhetskopia av specifika WhatsApp-chattar skulle vara att spara vissa chattar som en konversationspost.

Säkerhetskopiera specifika WhatsApp-chattar på iPhone

Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera specifika chattar i WhatsApp på iPhone eller iPad.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone eller iPad

2. När du är i WhatsApp klickar du på fliken Chattar från den nedre menyn och hittar WhatsApp Chat som du vill säkerhetskopiera (se bild nedan)

3. Skjut sedan Chatten som du vill säkerhetskopiera till höger. Detta kommer att avslöja, Fler och Arkivalternativ. Klicka på Mer-alternativet (se bild nedan).

4. Klicka på alternativet Exportera chatt från bildmenyn som visas. (Se bild nedan).

5. Välj om du vill bifoga media eller säkerhetskopiera Chatten utan media på nästa bildmeny.

6. På delningsmenyn som visas klickar du på Mail-appen eller någon annan app som du vill använda för att exportera WhatsApp Chat. I det här fallet väljer vi appen Meddelanden.

7. Ange din egen e-post i fältet "Till" på nästa skärmbild (skärmen Nytt meddelande) och tryck på knappen Skicka för att skicka chatten till dig själv.

Denna valda WhatsApp-chatt tillsammans med alla bifogade bilder och video skickas till din e-postadress, varifrån du kan ladda ner chatten till din dator som säkerhetskopia.

Säkerhetskopiera specifika WhatsApp-chattar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera specifika chattar i WhatsApp på Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta

2. När du är i WhatsApp klickar du på fliken Chattar från toppmenyn och klickar sedan på Chatten som du vill säkerhetskopiera (se bild nedan)

3. På kontaktskärmen klickar du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen och pekar på alternativet Mer i rullgardinsmenyn.

4. Klicka på alternativet E-postchatt på nästa meny som visas

5. Ange ditt eget namn eller e-post i nästa skärm i "Till" arkiverad och tryck sedan på skicka-knappen.

6. Din mottagare kommer att få ett e-postmeddelande med WhatsApp Chat bifogat som en textfil till e-postmeddelandet (se bild nedan).

Mottagaren kan se och spara WhatsApp Chat Text-fil på datorn genom att klicka på den.