Så här raderar du installerade kartor på en Garmin Nuvi

Nu när vi tänker "GPS" tänker vi "smartphone", men miljontals förare över hela världen litar fortfarande på Garmins expansiva serie GPS-enheter - trots allt sålde företaget 100 miljoner produkter mellan 1989 och 2012. Bland de hundra milen fungerade Nuvi som Garmins ikoniska arbetshäst, men när det gäller lagring - även på avancerade modeller som $ 250 Nuvi 2559LMT - är dina kartor beroende av begränsat inbyggt minne eller ditt eget SD-kort (säljs) separat, naturligtvis). Lyckligtvis, om du fortfarande har en Nuvi, har du fortfarande alternativ - med en USB-kabel och en dator, erbjuder din Nuvi några sätt att frigöra utrymme för uppdateringar eller för helt nya kartregioner innan du går ut på ditt nästa GPS-assisterade äventyr.

Från din Nuvi

De flesta Nuvi-modeller - som de i serie 30 till 60 - har en USB-kabel ur lådan. För att komma igång med fil- och kartdatahantering, anslut den lilla änden av kabeln till respektive port på din Garmin och den större änden till USB-porten på din PC eller Mac. Enheten visas på skärmen som en flyttbar enhet på Windows Den här datorn eller som en monterad volym på din Mac.

Öppna den enheten eller volymen för att titta på de data som lagrats på din GPS, inklusive kartdata. Välj kartan i fråga och tryck på "Radera" -tangenten - eller högerklicka på en Windows-dator och välj "Ta bort" från menyn - för att radera kartan från enhetens interna lagring. Innan du förstör det figurativa suddgummit, se dock till att du vet syftet med filen du raderar. .Kml- och .kmz-filer är till exempel anpassade kartor, .loc-filer är GPS-platser, .gpx-filer är GPS Exchange-objekt och .gbd-filer är delar av Garmin GPS-databas. Håll dina borttagningar begränsade till kartor, annars kan du sluta ta bort viktiga systemfiler.

När du är klar med rengöring väljer du "Ta bort maskinvara säkert" i Windows systemfält och väljer din Nuvi från menyn eller drar volymikonen i papperskorgen på din Mac innan du kopplar ur USB-kabeln.

Från din dator

Om dina Nuvi-kartor tar plats på din hemdator är det en ganska enkel process att bli av med dem när du känner till repen.

På en Windows-dator, tryck på Windows-tangenten och "R" samtidigt för att öppna "Kör" -menyn, skriv sedan "appwiz.cpl" i det tomma fältet och klicka på "OK" -knappen. Detta avslöjar alla kartor som för närvarande är lagrade på din dator - högerklicka bara på kartorna du vill ta bort och välj "Avinstallera" för att rensa lite utrymme.

För Mac-användare, öppna Finder, sedan Applications och Garmin MapManager. Klicka på kartan du vill avinstallera och klicka sedan på kugghjulsikonen i det nedre vänstra hörnet och välj "Ta bort karta." När popup-fönstret visas klickar du på "Radera" igen och säger adjö till kartan i fråga.

Mer att veta

Från bilspecifika modeller som tillgodoser Fords, Volvos, Nissans och mer till ett helt spektrum av nybörjar- och teknikinriktade produkter, erbjöd Garmin mer än 200 Nuvi-modeller under enhetens livslängd. Som sådan kan detaljerna och egenskaperna hos din Nuvi-verksamhet variera från modell till modell.

Även om den allmänna processen för borttagning av kartor förblir ganska konsekvent mellan olika modeller, är det alltid säkrast (och vanligtvis smidigast) att konsultera din ägarmanual innan du går ut. Om du har tappat bort din Nuvis pappershandbok i det svarta hålet i skräplådan, var inte rädd - Garmin.com är fortfarande värd för en massiv databas med digitala manualer. På hemsidan använder du sökfunktionen för att ange ditt Nuvi-modellnummer och klickar sedan på den enhet du vill ha och väljer "Manuals" under "Related" för att ladda ner hela manualen.