Vad händer om din iPhone fastnar på Little Apple-logotypen?

När din iPhone fastnar på Apple-logotypen kan det vara ett enkelt problem som kan åtgärdas genom att ladda eller återställa din enhet. det kan dock också indikera en allvarligare fråga som kräver en återställning eller till och med utbyte. När du felsöker din enhet, börja med de mest grundläggande stegen och fortsätt sedan till de mer avancerade stegen.

Ladda och återställa din iPhone

När din iPhones batteriladdning är låg kan din iPhone se frusen ut på Apple-logotypen innan den stängs av. Dessutom, om laddningen är för låg, kommer telefonen att förbli på Apples logotyp tills den har tillräckligt med laddning för att starta. Kontrollera att telefonens batteri är laddat innan du fortsätter att felsöka enheten. Om skärmen verkar fast på Apple-logotypen, försök att stänga av enheten och slå på den igen genom att hålla ned "sov / vakna-knappen". Om den, efter att du har slagit på telefonen, fryser på Apple-logotypen, återställ enheten hårt genom att samtidigt hålla "hem" och "sömn / vakna" -knapparna tills din telefon slås av. Slå på telefonen igen och kontrollera om problemet är löst.

Återställa din iPhone

Om din iPhone förblir fast på Apple-logotypen, är fulladdad och du har provat en hård återställning kan du behöva återställa din enhet via iTunes. Se till att du kör den senaste versionen av iTunes och att din dator kör den senaste versionen av iOS genom att köra "Software Update" som finns under "Apple" -menyn på en Macintosh eller köra "Apple Software Update" som finns i "Start "-menyn på en Windows-baserad maskin. Starta iTunes och anslut din iPhone till din dator. Klicka på din iPhone under "Enheter" och välj menyn "Sammanfattning". Klicka på "Återställ" och tryck på "Återställ" -knappen i popup-fönstret. Tänk på att om du har en stor mängd media, särskilt foton, lagrade på din enhet, kan återställningsprocessen ta några timmar att slutföra.

Fel vid återställning av din iPhone

Ibland misslyckas en iPhone-återställning och iTunes visar ett felmeddelande. Om detta inträffar kan iPhone vara kvar på Apples logotyp med ett fältstatusfält under. I dessa fall bör du koppla bort din iPhone och koppla bort kringutrustning, förutom musen och tangentbordet. detta inkluderar skrivare, USB-nav, skannrar och andra externa enheter. Du bör också kontrollera inställningarna för brandväggen och säkerhetsprogramvaran, eftersom dessa applikationer kan sakta ner eller blockera anslutningen mellan iTunes-applikationen och Apple. Om du inte kan justera dessa applikationsinställningar, inaktivera dessa applikationer tillfälligt. Försök att återställa din iPhone igen.

Ytterligare felsökningssteg

Om de tidigare stegen misslyckas kan du försöka logga ut från ditt användarkonto och försöka återställa din iPhone från ett annat användarkonto. Om detta inte fungerar kan du försöka installera om iTunes-programvaran. För att installera om programvaran på en Macintosh-dator, ta bort programmet genom att dra det till papperskorgen och ta sedan bort kärnan och paketen för Apple Mobile Device. Om du använder en Windows-baserad dator måste du radera, i ordning, iTunes, QuickTime, Apple Software Update, Bonjour och Apple Application Support innan du installerar om iTunes. Om dessa steg inte löser problemet kan du försöka återställa din iPhone från DFU-läge (Device Firmware Update).

Aktiverar DFU-läge

Om du har försökt återställa din iPhone och den inte svarar kan du försöka sätta telefonen i DFU-läge (Device Firmware Update) och sedan återställa den. DFU-läge tar inte upp problem med internetanslutning mellan din dator och Apples server, men det låter dig installera om firmware. Stäng av din iPhone och anslut den till din dator. Tryck och håll ned knapparna "sömn / vakna" och "hem" i exakt åtta till tio sekunder, släpp sedan knappen "vila / vakna", men fortsätt att hålla "hem" -knappen i fem sekunder innan du släpper den. IPhone-skärmen ska förbli svart och du kan försöka återställa telefonen igen via iTunes. Om DFU-läget misslyckas eller om du inte kan gå in i DFU-läge, överväg att ta din telefon till Apple för reparation.

Reparera din iPhone

Apple-butiker och Apple-auktoriserade tjänsteleverantörer kan felsöka din iPhone för att avgöra om den kan repareras eller behöver bytas ut. Alternativt kan du kontakta teknisk support via telefon för att begära utbyte. Om din iPhone fortfarande täcks av den begränsade garantin eller AppleCare Protection Plan kan du få en reparation eller byte utan kostnad. Kostnaden för reparation eller utbyte utanför garantin är $ 199 för iPhone 4S och $ 149 för alla tidigare modeller, per september 2012. Om du begär utbyte via telefon tillkommer en fraktavgift på 6,95 USD, såvida inte din telefon är täckt av AppleCare Protection Plan.