Alternativ till mobiltelefoner

Mobiltelefoner har hjälpt till att förändra kommunikationen. Men svårigheter som anslutningsproblem och kostnad kan leda till att du söker ett alternativ till mobiltelefontjänsten. Det finns flera alternativ, som alla har fördelar och nackdelar - och alla kräver internetåtkomst.

Wi-Fi-telefoner

Wi-Fi-telefoner är utformade för att dra nytta av trådlösa internetnätverk, så att du kan använda dessa nätverk istället för mobiltelefonnätverk. En fördel med att använda dessa telefoner är att kostnaden, som varierar beroende på tjänsteleverantör, i allmänhet är lägre än att använda mobiltelefontjänster. En nackdel är att du inte alltid har tillgång till ett trådlöst nätverk. Skype skapar en Wi-Fi-telefon - som ser ut som en mobiltelefon - som kan ringa Skype-samtal eller telefonsamtal utanför Skypes plattform. En lista över andra Wi-Fi-telefoner finns i Resurser.

VoIP-enheter

Voice over Internet Protocol (VoIP) -enheter, som MagicJack och Net Duo, låter dig förvandla din traditionella fasta telefon till en billigare mobil enhet. Båda enheterna fungerar som ett gränssnitt mellan din fasta telefon och Internet, och dina telefonsamtal transporteras över Internet istället för via kabel eller telefonlinjer. Du behöver vanligtvis ansluta din fasta telefon och antingen din dator eller ett modem / router till enheten, och du är i princip inställd. Net Duo Wi-Fi-enheten låter dig ansluta via ett trådlöst nätverk, så att du inte behöver ansluta till ett modem / router - du kan ta med en liten fasttelefon och din enhet till var som helst där du kan ansluta enheten till ett uttag och anslut till ett trådlöst nätverk, ring sedan och ta emot samtal. Varje enhet ger dig röstbrevlåda och kostar cirka $ 100 eller mindre för hårdvara och årsavgifter. Från och med publiceringsdagen förväntas MagicJack erbjuda sin egen Wi-Fi-enhet.

VoIP-program

VoIP-program som Google Voice, ooVoo och Skype gör din bärbara dator till en slags mobiltelefon. Du kan ringa gratis telefonsamtal till valfri fast telefon eller mobiltelefon med Google Voice (i USA och Kanada), och du kan ringa samtal med ooVoo och Skype för nominella avgifter. Du kan dock inte ta emot telefonsamtal via din dator med Google Voice eller ooVoo. Du kan dock få ett Google-telefonnummer som ringer till din mobil eller fasta telefon när folk ringer till det. Skype låter dig köpa ett telefonnummer med vilket du kan ta emot samtal via din dator och Skype-plattformen.

Videochatt och textprogram

Google, ooVoo och Skype ger dig möjlighet att genomföra videochattar med andra som använder samma programvara Google, ooVoo eller Skype. Dessutom låter Facebook dig använda Skype och ooVoo-teknik för att ringa videosamtal till dem du är ansluten till. Om du mest har använt din mobiltelefon för att skicka textmeddelanden kan du skicka SMS med Googles Gmail-plattform, Yahoo Messenger och Skype.