Hur man utvidgar räckvidden för en hemrouterantenn

Din trådlösa router innehåller en radio som fungerar precis som alla andra radioer. Många av samma saker som låter bilens radio dra in fjärrstationer eller som gör din TVs antenn mindre effektiv påverkar också din router. Att placera den ordentligt kan gå långt för att utöka sitt sortiment och ge dig bättre trådlös täckning i hela ditt hem.

Mer höjd. Mindre metall.

Ju högre du kan montera din router, desto bättre blir dess prestanda. En högre monteringsposition låter sin signal effektivt regna på enheterna i ditt hus. Det sätter det också närmare den andra historien, om din router är på första våningen. Medan du kan vara frestad att placera din router ovanpå ett kylskåp eller metallskåp för att få extra höjd, gör det dock inte. Metall kan blockera eller störa Wi-Fi-signaler och faktiskt minska routerns räckvidd.

En central plats

De flesta routrar har rundriktningsantenner. Detta innebär att de utstrålar sin signal i en cirkel runt dem. Om din router ligger nära ditt hems yttervägg kommer hälften av signalen att gå ut till din trädgård istället för in i ditt hus. För att maximera antennens räckvidd, flytta routern så nära mitten av ditt hus som möjligt. På det sättet använder du all sin signal och räckvidd.

Parabolreflektorer

Om du inte kan placera din router mitt i ditt hus är ett annat alternativ att skapa en reflektor och lokalisera den bakom din router och dess antenner. Reflektorer kan göras av tinfoil och kartong och arbeta för att studsa signalen som skulle strålas bakåt till routerns framsida, motverka dess riktning antenn och ge dig mer signalstyrka där du behöver det. För att få en reflektor att fungera måste den ha en korrekt kurva och form, men planer finns tillgängliga på Internet.

Externa antenner och förlängare

I slutändan, men om ditt hus är stort eller din router är dåligt placerad, kanske du inte kan få tillräcklig signalstyrka från en inbyggd antenn. Om din router har avtagbara antenner kan du ansluta en kraftfullare antenn för att öka räckvidden. Alternativt kan du installera en range extender i ditt hus. Räckviddsförlängare hämtar din Wi-Fi-signal och använder den för att skapa en ny hotspot. Enheter som är närmare förlängaren än routern kan använda sin signal för en bättre internetanslutning.