Så här registrerar du dig som officiell kändis på Facebook (7 steg)

Många kändisar använder sociala medier för att marknadsföra sina kommande projekt, komma i kontakt med fans och dela delar av deras personliga liv. Tyvärr skapar bedragare ofta falska konton som kan vara förvirrande för kändisens vänner och supportrar. För att bekämpa sådant bedrägligt beteende initierade Facebook ett kändisverifieringsprogram för att autentisera varje användares identitet. Till skillnad från andra sociala medieplattformar är Facebooks kändisverifiering endast på inbjudan. Om du har turen att få en inbjudan måste du förse Facebook med en kopia av ditt foto-ID för att slutföra autentiseringsprocessen.

Steg 1

Öppna verifieringsmeddelandet från Facebook. Klicka på knappen "Verifiera mitt konto".

Steg 2

Skanna eller ta ett foto av ett myndighetsutfärdat ID. Exempel kan vara ett körkort eller ett pass. Om du inte har ett regeringsutfärdat ID, skanna eller fotografera minst två alternativa ID: n som skola-ID, ett bibliotekskort, ett kreditkort, ditt födelsebevis eller ditt socialförsäkringskort.

Steg 3

Se till att bilden du tar av ditt ID tydligt visar ditt namn, bild och födelsedatum.

Steg 4

Använd fotoredigeringsprogramvara för att mörkare ut all känslig information som kreditkortsnummer eller körkortnummer.

Steg 5

Klicka på knappen "Ladda upp". Välj din foto-ID-bild bland datorns filer.

Steg 6

Ange önskat alternativt namn i det angivna textfältet. Kändisar kanske föredrar att visa sitt scennamn snarare än sitt riktiga namn för att hjälpa fans att känna igen dem. Om du begär ett alternativt namn, kontrollera om du vill att det alternativa namnet ska visas bredvid ditt riktiga namn på din Facebook-tidslinje eller högst upp på din tidslinje och överallt där ditt namn visas.

Klicka på knappen "Skicka ID".