Kan avsändaren avbryta en eCheck på PayPal?

PayPal eChecks är inte en omedelbar betalningsmetod. Under en viss tid har avsändaren möjlighet att avbryta en eCheck. Under denna tid är eCheck i en behandlingslimbo. På grund av denna bearbetningstid kan artiklar som betalas av eCheck ta längre tid att skicka än om du betalade direkt med PayPal eller kreditkort.

Grunderna för eCheck

En PayPal eCheck är en digital version av en vanlig check. PayPal lagrar din bankkontoinformation och bearbetar data utan att behöva skicka en papperskontroll för att köpa varor. Mottagarna ser aldrig namnet på din bank, dirigeringsnummer eller bankkontonummer. Det tar mellan tre och fem dagar för en eCheck att rensa, vilket innebär att mottagaren inte ser checken i sitt konto förrän eCheck har rensat.

Avbryter eChecks

Du kan bara avbryta en eCheck om den inte har rensats. Så länge som PayPal visar statusen för eCheck som "bearbetning" har kontrollen ännu inte rensats. Kontrollera statusen när som helst genom att visa historikområdet på ditt PayPal-konto. Området Detaljer listar när eCheck ska rensas. Om du avbryter innan eCheck listas som rensat får mottagaren aldrig betalningen. Annulleringsalternativ listas under avsnittet Orderstatus.

Rensade betalningar

Om en eCheck redan har rensat kan du inte avbryta den. Pengarna finns redan på mottagarens konto och kan inte annulleras. Det enda sättet att omvända processen är att begära återbetalning. Kom ihåg att den exakta tiden det tar för en betalning att rensas beror på din bank. Ju snabbare du agerar, desto större chans har du att lyckas avbryta en eCheck.

Återbetalningar

Om en eCheck-betalning har rensats måste du manuellt begära återbetalning från mottagaren. Du hittar mottagarens kontaktinformation i detaljområdet för transaktionen. Mottagaren kan eller inte kan bevilja dig återbetalningen. Du måste ange en god anledning för återbetalningen för att uppmuntra mottagaren att följa igenom.

För bedrägliga säljare, kontakta PayPal för hjälp med återbetalningen. Alternativt, om du köpte en artikel från en viss webbplats med PayPal, kontakta webbplatsens kundsupport för hjälp med återbetalningar.

Försiktighetsåtgärder

Om en köpare har betalat med eCheck, vänta tills eCheck rensas innan du skickar varan. Om du köper från en säljare eller webbplats med eCheck, förvänta dig att säljaren väntar på godkänd betalning innan den skickas. Väntar säkerställer att du får betalning eftersom avsändaren kan avbryta betalningen i upp till fem dagar efter att du köpt en artikel.