Hur man ändrar WhatsApp-telefonnummer på Android

Du kanske har stött på ett behov av att ändra WhatsApp-telefonnummer på din Android-telefon om du funderar på att ändra ditt telefonnummer eller redan har bytt till ett nytt telefonnummer. I det här inlägget kommer vi att visa dig stegen för att ändra WhatsApp-telefonnummer på din Android-telefon eller surfplatta.

Byt WhatsApp-telefonnummer på Android

Först måste du se till att ditt nya telefonnummer verkligen är aktivt och att du kan ta emot SMS och samtal på din Android-telefon. Detta är viktigt, eftersom WhatsApp skickar en verifieringskod via ett SMS till ditt nya telefonnummer.

När du är redo följer du stegen nedan för att ändra WhatsApp-nummer på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Starta WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Klicka på 3-punktsikonen längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn (se bild nedan).

4. Klicka sedan på Konto.

5. Klicka på Ändra nummer.

Du kommer att se ett meddelande från WhatsApp med kort information om vad som händer när du ändrar nummer på WhatsApp.

6. Klicka på Nästa.

7. På nästa skärm anger du ditt gamla telefonnummer i den första rutan och det nya telefonnumret i den andra rutan (se bild nedan).

Obs: Du måste ange telefonnummer tillsammans med landskoden. Till exempel anger du +1 som din landskod (om du bor i USA och Kanada) följt av ditt faktiska telefonnummer.

8. Klicka på Klar för att bekräfta denna ändring (Se bild i steg 7 ovan).

9. Vänta nu på ett SMS från WhatsApp, SMS kommer att innehålla en 6-siffrig verifieringskod.

10. På nästa skärm anger du den 6-siffriga verifieringskoden och verifierar ditt nya nummer på WhatsApp.

Det är verkligen viktigt att förstå att verifieringskoden som skickas till dig av WhatsApp är unik för din enhet och telefonnummer. Du bör inte försöka gissa verifieringskoden, att ange fel verifieringskod för många gånger kan försena verifieringsprocessen.

Du kan också välja att verifiera ditt nya nummer genom att be WhatsApp att ringa ditt nummer. Tryck bara på länken Ring mig på din skärm.

Vad händer när du ändrar WhatsApp-telefonnummer

När ditt nummer har verifierats kommer ditt nya telefonnummer att registreras som WhatsApp-telefonnummer och din gamla kontoinformation flyttas över till det nya numret.

När du har migrerat till det nya WhatsApp-telefonnumret raderas ditt konto som är kopplat till det gamla numret. Dina kontakter ser inte längre ditt gamla telefonnummer i deras WhatsApp-kontaktlista.

Eftersom ditt gamla konto kommer att raderas kommer alla dina data inklusive din profil, grupper, chatthistorik och ditt kontobetalningsstatus att migreras till det nya kontot.