Hur man ansluter en iPhone Bluetooth till andra telefoner

Att använda Bluetooth för att ansluta telefoner och utbyta data som kontaktinformation, bilder eller andra filer har varit en standardfunktion på många telefoner under lång tid. Men iPhones out-of-the-box kan inte överföra denna typ av data med Bluetooth. Det är möjligt att aktivera detta beteende på en jailbroken telefon som kör iOS 4.2 till 5.x med AirBlue Bluetooth stack-paketet och delningsapplikationen. Bluetooth stack-modifieringen tillåter dataanslutningar för att skicka filer, och delningsapplikationen använder de nya ändringarna för att ansluta till Bluetooth-fjärrenheter. De tillgängliga Bluetooth-paketen testas för att endast fungera på iOS 4.2 till 5.x jailbroken iPhones, från och med januari 2013.

Steg 1

Starta Cydia på din jailbroken iPhone och sök efter "AirBlue Stack." Tryck på namnet på paketet i sökresultaten och tryck på knappen "Installera" för att installera den nya Bluetooth-stacken. Detta Bluetooth-stackpaket jämförs bäst med en drivrutinsuppgradering, vilket ger möjlighet att skapa dataanslutningar med andra Bluetooth-enheter för att skicka filer. Utan detta paket - eller drivrutin - kommer din telefon inte att kunna skicka bilder eller kontakter via Bluetooth.

Steg 2

Ladda ner och installera "AirBlue Sharing" version 0.9.60-1 från Cydia. Detta är den fria versionen, medan den senaste versionen 0.9.99 kräver ett köp från och med januari 2013.

Steg 3

Starta appen Foton på din iPhone för att visa ditt fotoalbum, om du till exempel vill dela ett foto. (Samma process fungerar för kontakter från din kontaktlista och alla filer du kan komma åt från ditt filsystem.) Tryck på en bild som du vill skicka till din vän och tryck på "dela" -knappen. Välj "Bluetooth".

Steg 4

Inaktivera den ursprungliga Apple Bluetooth-stacken om du uppmanas av AirBlue-applikationen. Detta steg krävs eftersom iOS Bluetooth-funktionalitet inte tillåter dig att ansluta till andra Bluetooth-enheter för att skicka filer. Du måste inaktivera den inbyggda iOS Bluetooth-funktionen och låta jailbreak-paketet ta över.

Steg 5

Tryck på namnet på din väns telefon i söklistan. Det kan ta lite tid för listan att hitta telefonen, särskilt om det finns många Bluetooth-enheter i närheten.

Steg 6

Slutför parningsproceduren, som visas som några enkla steg på din telefon såväl som din väns telefon. Vid denna punkt ska bilden (eller filen) överföras.

Återaktivera din Apple Bluetooth-stack om du använder ett Bluetooth-headset med din telefon. AirBlue-stacken är användbar för dataöverföring och ersätter inte ljudfunktionerna på iPhone. Tryck på "Inställningar", sedan "Allmänt", sedan "Bluetooth" och skjut omkopplaren till "PÅ".