Hur man avinstallerar Scanner Utility för Microsoft Windows

Fujitsu-skannrar använder ett program för gränssnitt mellan skannern och Windows-datorer som heter Scanner Utility for Microsoft Windows (SUMW). Detta program har utvecklats av Fujitsu och används endast på Fujitsu-skannrar. Det är ett TWAIN-verktyg, vilket innebär att det ger sammankoppling mellan en dator och en skanner. Det är inte möjligt att installera en ny version av SUMW ovanpå en äldre version - den första versionen måste avinstalleras helt innan ny programvara installeras. Ibland fungerar den automatiska avinstallationen inte korrekt och den nya programvaran installeras inte. Om det händer måste du avinstallera SUMW manuellt.

Steg 1

Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Avinstallera ett program." Bläddra ner tills du ser "Skannerverktyg för Microsoft Windows" i listan och klicka sedan på det. Tryck på knappen "Avinstallera" högst upp i listan. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra avinstallationen.

Steg 2

Starta om din dator. Om SUMW fortfarande inte avinstalleras helt måste du redigera registerinställningarna på din dator för att ta bort de sista resterna av programmet. Klicka på "Start" och skriv sedan "Kör" i sökfältet och tryck på "Enter". Skriv "regedit" och tryck sedan på "Enter".

Klicka på "Redigera" och sedan "Sök" och skriv "scanner util" i sökfältet och tryck sedan på "Enter". Vänta tills registret söker efter din term. Titta på vad den hittar för att se till att den relaterar till ett Fujitsu-skannerverktyg för Microsoft Windows. Om det gör det, tryck sedan på "Radera" på tangentbordet och bekräfta att du vill ta bort registerposten. Tryck på "F3" för att hitta nästa post. Ta bort alla registerposter som är relaterade till SUMW. Starta om din dator.