Hur man läser Twitter utan ett konto

Om du går till Twitters webbplats eller laddar ner en Twitter-app är allt du ser en inbjudan att logga in eller registrera dig för ett gratis konto. Utan ett konto kan det tyckas att du är utestängd från all åtgärd som pågår inuti. Ändå är detta långt ifrån sanningen. Twitter innehåller miljarder inlägg som är tillgängliga för alla online, och du behöver inte ett konto för att komma åt dem.

Få åtkomst

För att få omedelbar tillgång till Twitter utan ett konto, gå bara direkt till Twitters söksida (se Resurser för länk). Om du skriver ett namn eller ett ord om vad du letar efter i sökfältet kommer du att börja se tweets direkt. Ett annat alternativ för att komma in på Twitter är att gå direkt till valfri kontoprofilsida. Om du känner till någons användarnamn, som "@användarnamn" som visas på webbplatser och visitkort, skriver du "twitter.com" i din webbläsare och skriver användarnamnet och ersätter "@" med ett snedstreck. Skriv till exempel "twitter.com/username" för att gå direkt till användarens profil utan att bli ombedd att logga in.

Använda Twitter-sökning

När du går till Twitters söksida kan du skriva ett namn eller några nyckelord i sökfältet för att se inlägg och användarkonton relaterade till dessa ord. Klicka på "Avancerad sökning" för att begränsa resultaten. Detta ger dig möjlighet att filtrera resultaten med ytterligare ord eller begränsa resultaten till specifika Twitter-konton, språk, länder eller städer. Du kan till och med ange om du vill ha positiva eller negativa kommentarer, vilket kan vara användbart om du letar efter recensioner av nya produkter eller tjänster.

Strövar runt Twitter

Längst ner på Twitter-söksidan finns länkar till de mest populära ämnena som för närvarande diskuteras, ofta med en hashtaggsymbol framför dem, som "#HotTopic." Om du klickar på en av dessa visas en lista över senaste tweets om ämnet. Klicka på valfritt användarnamn, föregånget av "@" -symbolen för att se personens kontosida. Om du klickar på en länk eller ett foto tar det dig från Twitter, men du kan använda tillbaka-knappen för att gå tillbaka igen. De enda inläggen du inte kan se utan ett konto är de som görs av privata konton. För dem behöver du inte bara ett Twitter-konto för att se dem, utan också tillstånd från kontoinnehavaren.

Läser Twitter med textmeddelanden

Om du har en mobiltelefon kan du prenumerera på någons offentliga inlägg med SMS-meddelanden, även utan ett Twitter-konto. Allt du behöver är någons användarnamn och Twitter-kortkoden för ditt land. I USA är kortkoden 40404. Om du skriver "följ användarnamn 40404" och skickar denna text får du personens tweets som textmeddelanden. Skriv "Hämta användarnamn 40404" för att bara få den personens sista tweet. Om din operatör debiterar dig för textmeddelanden, kom ihåg att skriva "STOP 40404" för att sluta få meddelanden från Twitter efter att ha följt någon.