Finns det en avgift för att använda en Garmin?

Det korta svaret är nej, det finns ingen avgift för att använda en Garmin GPS. När du köper en Garmin finns det ingen återkommande avgift för att använda enheten. Du kopplar in den och använder den. Men om du vill ha vissa tjänster, som trafik eller kartuppdateringar, som går utöver de grundläggande kartläggningsfunktionerna, kan du behöva betala en avgift.

Engångsavgifter

Två populära funktioner kräver en engångsavgift som ger dig antingen en serviceperiod eller livstid - live trafikuppdateringar och kartuppdateringar. Trafikuppdateringar ger dig information om ögonblick som hjälper dig att undvika trafikstockningar och kartuppdateringar håller dina Garmin-kartor uppdaterade så att du är i takt med nya vägar eller vägarna. Generellt kan sådana avgifter variera från $ 50 till $ 100. Men för vissa enheter inkluderar Garmin en livstid på trafik eller kartuppdateringar i inköpspriset.

Återkommande avgifter

Garmin tar ut årliga abonnemangsavgifter för vissa av sina tjänster, till exempel funktioner grupperade under nüLink! varumärke. Med nüLink! tjänster kan du kontrollera status för flyg, trafik och väder och utföra Google-sökningar för att hitta restauranger eller butiker i närheten. Årliga avgifter kan komma att ändras, men från och med publiceringsdagen nüLink! tjänster kostar cirka $ 50 per år i USA

Appavgifter

Garmin erbjuder en app som heter StreetPilot för iPhone och Windows Phone. Beroende på telefon och tjänst kan du betala en liten avgift - ungefär en dollar - för att ladda ner appen och prova den i en månad, varefter du måste betala en månads- eller årsavgift. Du kan också välja att betala en engångsavgift som låter dig köra appen med alla funktioner på obestämd tid.

Varning

Var särskilt uppmärksam på detaljerna när du överväger en Garmin-tjänst. Det är inte alltid omedelbart klart om en avgift är en engångsavgift eller om det är en återkommande avgift. Ibland får du inte reda på alla detaljer förrän du når inköpsstället.