Så här byter du batteriet i en Casio Solar Watch

I flera år har Casio tillverkat hållbara, väderbeständiga, soldrivna digitala klockor. Dessa klockor använder solljus för att driva ett uppladdningsbart internt batteri så att de kan fungera i flera år, i nästan vilken miljö som helst. Det är dock fortfarande möjligt för batteriet att gå sönder eller skadas. Så om du har befunnit dig i stället att behöva byta ut ditt Casio solklockbatteri och vill göra det själv, finns det ett sätt och det borde inte ta mer än några minuter av din tid.

Vänd din Casio solklocka med framsidan nedåt för att avslöja det bakre plastskyddet som är fäst på plats med sex små skruvar. Vissa Casio-modeller har också två skruvar på vardera sidan av urtavlan.

Ta bort alla skruvar som håller fast bakstycket med din stjärnskruvmejsel. Ta bort skruvarna på sidan av klockan om tillämpligt.

Ta bort det bakre plastskyddet från klockan genom att ta tag i det med fingrarna på båda sidor och lyfta upp det. Ta bort metallplattan direkt under plasthöljet på samma sätt. Använd sedan fingrarna för att ta bort gummiskyddet direkt under metallplattan för att avslöja metallbatterifacket.

För in spetsen på din pincett i det lilla hålet direkt under batterifacket. Batterifacket är en cirkulär spärr i mitten av klockan som är märkt "Batteri". Skjut försiktigt in pincetten i hålet och lyft sedan upp för att lossa batterilocket och avslöja själva batteriet.

Lyft den tunna metallstången som håller batteriet på plats med spetsen på din pincett och ta ut batteriet från facket.

Skjut in det nya batteriet (finns i alla elektronikbutiker eller online) i facket och placera metallstången över det. Sätt tillbaka batteriluckan och sätt ihop din Casio solklocka i omvänd ordning.

Objekt du behöver

  • Liten stjärnskruvmejsel

  • Pincett

  • ersättningsbatteri