Hur man döljer samtal på en iPhone (6 steg)

Din iPhone har många säkerhets- och sekretessfunktioner som är inbyggda i Apples mobila operativsystem. Du kan dra nytta av dessa funktioner för att dölja samtalsloggen på din telefon och förhindra att personer som tar emot dina samtal kan se ditt telefonnummer på sitt nummer. Dessa funktioner är särskilt användbara om du regelbundet lånar ut telefonen till andra människor. Verktygen som styr dessa funktioner är tillgängliga via menyn Inställningar och telefon.

Ta bort samtalshistorik

Steg 1

Tryck på telefonikonen. Om du inte ser telefonikonen trycker du på "Hem" -knappen längst ner på enheten för att gå tillbaka till startskärmen. Om du fortfarande inte ser telefonikonen sveper du fingret åt vänster eller höger genom skärmarna tills du hittar det.

Steg 2

Tryck på "Senaste" för att öppna listan över senaste inkommande och utgående samtal.

Tryck på "Redigera" och sedan på "Rensa" och sedan på "Rensa alla senaste." Listan över senaste samtal rensas automatiskt.

Dölj ditt telefonnummer

Steg 1

Tryck på ikonen "Inställningar". Navigera till ikonen om den inte finns på startskärmen.

Steg 2

Rulla ner genom fönstret och tryck på "Telefon".

Tryck på "Visa mitt nummerpresentatör" för att öppna fönstret "Visa mitt nummerpresentatör" och tryck sedan på "PÅ / AV" -omkopplaren till OFF-läge. Om din iPhone inte har alternativet "Visa mitt nummerpresentation" beror det på att din trådlösa operatör inte har aktiverat funktionen på din enhet. Du måste antingen kontakta din trådlösa operatör för att aktivera den eller aktivera funktionen via ditt trådlösa online-konto. Till exempel, om din trådlösa operatör är Verizon Wireless, loggar du in på ditt My Verizon online-konto och klickar på fliken "Min plan". Klicka på "Lägg till / ändra funktioner" och markera kryssrutan "Blockering av nummerpresentation". Klicka på "Nästa" för att slutföra processen och hindra någon från att se ditt nummer.