Kan jag kopiera foton från Google Images till Facebook?

Att lägga upp intressanta eller unika bilder på Facebook är ett utmärkt sätt att få gillanden och kommentarer från personer på din vänlista. Även om det finns en mängd sådana bilder på Internet, skulle det vara ett jobb att söka igenom webbplatser för att hitta dem. Med Google Bilder kan du snabbt hitta bilder som är relevanta för dina söktermer. Du kan sedan antingen dela dessa bilder på Facebook, om webbplatsen som är värd för bilderna har den här funktionen, eller ladda ner bilderna i fråga och sedan lägga upp dem på Facebook, förutsatt att de inte är upphovsrättsskyddade.

Steg 1

Navigera till söksidan för Google Bilder (länk i resurser).

Steg 2

Ange din sökterm för den typ av bilder som du vill visa i sökfältet, till exempel "katter". Klicka på förstoringsglasknappen för att se resultaten.

Steg 3

Klicka på "Sökverktyg" och använd filtren för att ytterligare förfina din sökning. Du kan välja typ, färg och storlek för bilderna.

Steg 4

Bläddra bland bilderna och klicka på bilden som du vill dela på Facebook.

Steg 5

Klicka på knappen "Besök sida" bredvid bilden för att navigera till webbplatsen där bilden publiceras. Kontrollera webbplatsen för att se till att det inte finns några upphovsrättsliga problem med att publicera bilden någon annanstans.

Steg 6

Högerklicka på bilden och klicka sedan på "Spara bild som ..." från snabbmenyn. Välj en plats på din dator för att lagra bilden och klicka sedan på "Spara".

Steg 7

Navigera till Facebook-webbplatsen och logga in på ditt konto. Klicka på "Lägg till foton / video" och klicka sedan på "Ladda upp foton / video" för att lägga upp bilden på din egen tidslinje. Välj bilden i filöverföringsfönstret och klicka sedan på "Öppna". Skriv en kommentar eller klicka på "+" för att lägga till fler foton. Klicka på "Lägg upp" när du är redo att lägga upp bilderna på Facebook. Denna metod fungerar också för att publicera foton på sidor och grupper.

Alternativt klickar du på namnet på en vän och klickar sedan på alternativet "Foto" högst upp på hennes tidslinje. Klicka på knappen "+" och välj sedan fotot du vill ladda upp. Klicka på "Öppna" och klicka sedan på "Lägg upp" för att lägga upp fotot på hennes tidslinje.