Vad betyder en dålig ESN för en telefon?

Att köpa en begagnad mobiltelefon kan spara mycket pengar, men om du slutar med en telefon med dålig ESN har du inget mer än en mycket dyr pappersvikt. ESN används av trådlösa leverantörer för att spåra telefoner för fakturering och förhindra bedrägerier, och en telefon med dålig ESN blir oanvändbar av någon.

Det elektroniska serienumret

För att identifiera mobiltelefoner för fakturering och kontoverifiering när du ringer, tilldelas telefoner som använder CDMA-teknik - de som inte använder SIM-kort - ett 32-bitars elektroniskt serienummer. Varje telefon har en unik ESN som den överför till nätverket när du försöker ringa eller ta emot ett samtal. Sedan 2006 har Mobile Equipment Identifier, eller MEID, ersatt ESN, men termen ESN används fortfarande i allmänhet för att referera till en telefons unika identifieringsnummer.

När bra ESN blir dåligt

En ESN kan gå dåligt av en av tre skäl. Telefonen kan rapporteras som förlorad eller stulen, telefonen är fortfarande aktiv på ett trådlöst konto eller telefonen är inte längre aktiv men har ett utestående saldo på kontot den senast var kopplad till. En telefon med dåligt ESN kan inte aktiveras för användning i något nätverk och dåligt ESN kan bara rensas av den ursprungliga ägaren av telefonen.