Hur man taggar människor i låtar på SoundCloud

Marknadsför dina SoundCloud-låtar med omfattande beskrivningar och ett överflöd av taggar. Du kan till exempel märka varje ljudklipp med artistens eller bandets namn, genre, producentnamn, författare och andra som hör samman med inspelningen. Märkning gör det möjligt för användare att enkelt hitta din musik när de använder SoundCloud-sökfunktionen och är tillgänglig för både gratis och betalda SoundCloud-konton. Du kan ange taggar när du först laddar upp ett ljudklipp eller så kan du gå tillbaka och ange taggar till låtar i din uppladdningslista. Processen är densamma.

Steg 1

Öppna SoundCloud och logga in med din registrerade e-postadress och lösenord.

Steg 2

Klicka på länken "Ladda upp" i det övre navigeringsfältet för att öppna listan över uppladdade filer. Klicka på "Välj filer att ladda upp" för att ladda upp ett nytt ljudklipp. Fönsternavigeringsfönstret öppnas. Navigera till och klicka på ljudklippet och klicka sedan på "Öppna" för att ladda upp filen. Filen laddas upp till ditt SoundCloud-lagringsutrymme.

Steg 3

Klicka på länken "Gå till ditt ljud" för att öppna skärmen Detaljer för ett ljudklipp i uppladdningslistan.

Steg 4

Klicka på ikonen "Redigera" för att öppna informationssidan i redigeringsläge.

Steg 5

Klicka inuti "Tag" -inmatningsrutan och skriv sedan personens namn eller titel i rutan. Tryck på "Enter". Ett "X" läggs till i slutet av taggen och taggen läggs till i listan över befintliga taggar. .

Steg 6

Upprepa skrivtaggar och tryck på “Enter” för att tilldela och spara ytterligare taggar.

Klicka på alternativet ”Spara” längst ned på skärmen för att spara sånginställningarna.