Hur du alltid öppnar tomma dokument i Microsoft Word

Så här kan du kringgå den vanliga startskärmen i Microsoft Word och tvinga Microsoft Office att alltid öppna tomt dokument i Microsoft Word.

Öppna alltid tomt dokument i Microsoft Word

Till skillnad från tidigare versioner öppnar inte de nyare versionerna av Microsoft Word (2013 och senare) ett tomt Word-dokument, när du startar Microsoft Word-programmet på din dator.

Istället för att öppna med ett tomt Word-dokument öppnas de nyare versionerna med en standardskärm som låter användare välja mellan olika dokumentmallar.

Förutom dokumentmallar visar Start-skärmen också nyligen öppnade dokument, fästade dokument och delade dokument.

Många användare vill dock inte bry sig om alla dessa alternativ och föredrar istället Microsoft Word att alltid börja med ett tomt Word-dokument.

Lyckligtvis är det möjligt att hoppa över eller kringgå startfönstret i Microsoft Word och konfigurera Microsoft Word så att det alltid öppnas med ett tomt dokument.

Öppna alltid tomt dokument i Microsoft Word

Följ stegen nedan för att Microsoft Word alltid ska öppna tomma dokument i Microsoft Word.

1. Öppna Microsoft Word-programmet på din dator och öppna ett tomt dokument.

2. När du är i ett tomt Word-dokument klickar du på fliken Arkiv i den övre menyraden.

3. Bläddra nedåt på filmenyn och klicka på fliken Alternativ.

4. På skärmen Wordalternativ bläddrar du ner till avsnittet "Uppstartsalternativ" och avmarkerar Visa Visa startskärmen när detta program startar alternativet.

5. Klicka på OK för att spara den här ändringen och stänga Microsoft Word-programmet.

Starta om Microsoft Word på din dator så ser du att Microsoft Word automatiskt öppnar ett tomt Word-dokument på din dator.

Den här inställningen sparas på din dator och du hittar alltid Microsoft Office som börjar med ett tomt dokument på din dator.