Verizon Droid Vs. Android

På den moderna smarttelefonmarknaden kan reklam och säljare använda så många termer att de alla börjar smälta ihop. Det hjälper inte saker när termerna de använder är mycket lika till att börja med. En instans där mycket liknande termer hänvisar till två relaterade men ändå olika saker är med Verizon Droid-telefonerna och Android-operativsystemet.

Android-operativsystem

Smartphones är effektivt mobila datorer som har möjlighet att utnyttja en mobiloperatörs röst- och datanätverk, vilket gör att smarttelefonanvändaren kan komma åt Internet och ringa telefonsamtal. Android är namnet på ett operativsystem som kan driva smartphones, på samma sätt som Windows, Mac eller Linux kan driva vanliga datorer. Android är ett operativsystem med öppen källkod baserat på Linux, som kan köras på vilken telefon som helst med rätt hårdvaruuppsättning.

Droid-telefon

"Droid" är namnet på en serie smartphones som Verizon Wireless erbjuder sina mobilkunder. Dessa telefoner kör Android-operativsystemet, men skiljer sig från det. Android är operativsystemet, som Windows eller Linux på en dator, men en Droid-smartphone fungerar som själva datorn. Medan de första i dessa rader av smartphones helt enkelt kallades "Droid", tog senare modeller mer specifika namn som "Droid Incredible" eller "Droid X."

Googles programvara

Android-operativsystemet är öppen källkod, så alla programmerare som är så benägna kan välja att arbeta med program som körs på operativsystemet, eller arbeta för att utveckla aspekter av själva operativsystemet. Emellertid hanteras de officiella versionerna av Android-operativsystemet av företaget Google, som får det sista ordet om vilken kod som gör det till en given version av Android-operativsystemet och vad som inte gör det.

Hårdvarutillverkare

Även om Google underhåller och producerar Android-operativsystemet kan Droid-serien av telefoner produceras av vilket företag som helst som producerar en Android-smartphone som Verizon tillåter att inkluderas i Droid-serien av smartphones. Vid tidpunkten för publiceringen har de fysiska telefonerna i Droid-serien producerats av både företagen HTC och Motorola. Medan Android-operativsystemet är öppen källkod, förutom några få egna komponenter, är hela hårdvaran på Droid-telefoner immateriella rättigheter för företaget som producerade telefonen.