Hur man skapar ledigt utrymme på din iPod

Från och med februari 2011 tillverkar Apple fyra iPod-modeller: iPod Classic, iPod Nano, iPod Touch och iPod Shuffle. IPod Classic finns med 160 gigabyte (GB) lagringsutrymme; iPod Nano finns med 8 GB eller 16 GB lagringsutrymme; iPod Touch finns med 8 GB, 32 GB eller 64 GB utrymme; och iPod shuffle finns med 2 GB utrymme. Att importera stora låtar, som liveshower eller konserter, video, podcasts eller högupplösta albumbilder kan ta mycket plats på din iPod. Det enklaste sättet att skapa mer utrymme är att analysera vilka filer som tar mest minne och bestämma vad du behöver behålla.

Steg 1

Anslut din iPod till din dator via USB-kabel. Öppna iTunes om det inte öppnas automatiskt. Klicka på enhetsikonen för din iPod i det vänstra menyraden i iTunes-applikationsfönstret. Klicka på länken "Musik", listad under din iPod. Om du inte ser musiklänken klickar du på den lilla grå pilen bredvid din iPod-enhetsikon.

Steg 2

Välj "Visa" i det övre menyraden i iTunes-applikationsfönstret och välj sedan "Visa alternativ". Markera rutan "Storlek" i den tredje kolumnen och klicka sedan på "OK". Bläddra till höger i iTunes-fönstret för ditt iPod-musikbibliotek; den översta menyn i biblioteksfönstret ska ha "Namn", "Tid", "Artist", "Album" och andra rubriker. Klicka på rubriken "Storlek" för att visa objekt på din iPod efter storlek. Om listan går från minsta till största, klicka på rubriken "Storlek" igen för att vända ordningen.

Steg 3

Leta efter särskilt stora filer. Du kan ha stora låtar, videor eller filer som kan ta en stor mängd utrymme. Musikvideor kan ta upp hundratals megabyte, liksom konserter och inspelningar som är över en timme långa. Ta bort allt du vet du inte kommer att lyssna på eller se som tar ditt utrymme.

Ta bort albumgrafik. Ja, albumkonstverk är en underbar funktion på iPod och du älskar förmodligen det, men alla dessa bilder tar upp onödigt utrymme på din iPod - utrymme som du kan fylla med fler låtar. För att ta bort albumgrafik, välj ett helt album från ditt iPod-bibliotek och välj "File" och "Get Info" från den övre menyraden. Klicka på bilden och tryck på "Radera" -tangenten och klicka på "OK". Synkronisera din iPod för att tillämpa ändringar.