Vad är standardhastigheten för Mbps med Comcast-kabel?

Comcasts höghastighetsinternet kan jämföras i kostnad och prestanda med liknande bredbandserbjudanden från Verizon, Spectrum och andra nationella telekomföretag. Comcast har flera olika paket med standardhastigheter som sträcker sig från cirka 10 Mbit / s för de mest ekonomiska till de högst prestanda 2 000 Mbit / s. Alla planerna levererar tillräckligt med internet oomph för webb- och streamingvideo, men hardcore-spelare och fleranvändarhushåll vill ha Comcasts tjänster med högre prestanda.

Mbps Rate Defined

Förkortningen Mbps betyder "megabitar per sekund" eller "miljoner bitar per sekund", en enhet som definierar hastigheten för dataöverföring. Datordata skickas som en serie enkla on-off elektriska impulser som kallas bitar. För att streama HD-video utan avbrott behöver du till exempel en internetanslutning med en hastighet på minst några megabit per sekund - och det är per användare. Ju fler användare du har, alla delar samma anslutning, desto större är behovet av hastighet.

Comcast-dataplaner

Comcast, som med de flesta konkurrerande internetleverantörer, erbjuder "nivåer" av tjänster, så att du kan välja den hastighet du behöver till det pris du har råd. Deras billigaste nivå, 10 Mbps, passar för en eller två personers genomsnittliga behov. Den dyraste standardnivån ger 350 Mbps som kan hantera flera personer, vilket ger var och en mycket snabb service för spel eller HD-video. En ”Gig-speed” -tjänst, tillgänglig i utvalda städer, har en hastighet på 2000 Mbps eller 2 Gigabit (miljarder bitar) per sekund.

Verklig prestanda

Annonserade datahastigheter är en maximal siffra. Den faktiska hastigheten du får varierar beroende på verkliga förhållanden, såsom väder, kabelns skick och internettrafik. Under en nödsituation använder till exempel fler människor internet för att få nyheter och kommunicera med andra, vilket skapar en datatrafikstockning. Under dessa tider kan datahastigheten för en viss användare sjunka dramatiskt. Hastigheten varierar också efter tid på dygnet, med fall möjliga under arbetsdagen när den totala efterfrågan ökar. Variationen i hastighet är anledningen till att Comcast och andra tjänsteleverantörer annonserar datahastigheter som "upp till" en given Mbps-siffra.

Datakapslar

För att förhindra att ett litet antal kunder hamnar i nätverket med tung dataanvändning begränsar Comcast ett kontos totala månatliga dataanvändning. Begränsningen kallas en datakapsel; det nuvarande locket är 1 TB eller terabyte information, 1 biljon byte eller 8 biljoner bitar. Detta är ungefär den data som används i 700 timmar HD-video. Eftersom få användare någonsin når detta tak kommer de flesta inte att påverkas av det. De som överskrider taket debiteras dock en avgift. Enligt Comcasts nuvarande policy upphävs avgiften för de två första gångerna en kund överskrider det månatliga datataket. Mot en extra månadsavgift erbjuder Comcast en obegränsad dataplan som inte har något tak.