Hur man sätter musik på en iPhone från BearShare

BearShare är en fildelningswebbplats som specifikt behandlar musikfiler som inte bryter mot upphovsrätten. Alla filer skannas mot en databas för musikbranschen innan de kan delas och laddas ner. Du kan överföra några men inte alla filer som du laddar ner från BearShare till din iPhone.

BearShare-programvara

BearShare fungerar inte via en webbplats eller strömmande ljud. Istället är det en nedladdningstjänst som fungerar på peer-to-peer-basis. Det betyder att du använder en programvara som samlar musikfiler i små bitar från andra användare och kombinerar bitarna på din dator, snarare än att hämta hela filen från en enda plats. Programvaran är gratis att ladda ner, installera och köra; du måste registrera ett gratis konto för att kunna använda det. Programvaran fungerar bara på Windows-datorer, så du kan inte använda BearShare för att ladda ner direkt till en iPhone.

säkerhet

BearShare tillåter användare att bara dela och ladda ner filer inom ett smalt intervall av specifika mediefilformat. Det betyder att du inte kan ladda ner körbara filer som kan skada din dator. För det mesta bör filer som du laddar ner från BearShare vara säkra, men du kan skanna dem med din valda säkerhetsprogramvara för extra säkerhet.

Ljudformat

Alla ljudfiler som du laddar ner från BearShare ska ha antingen MP3- eller Windows Media Audio-format. IPhones kan spela alla MP3-format och iTunes kan konvertera Windows Media Audio-format till ett format som passar iPhone. Som ett resultat borde du inte behöva någon oberoende konverteringsprogramvara för att använda ljudfiler från BearShare på iTunes.

Premium medlemsskap

Vissa filer på BearShare är endast tillgängliga för nedladdning om du har en betald Premium-prenumeration på webbplatsen. Du kan bara spela dessa filer på din dator medan din prenumeration är aktiv. Du kan överföra dessa filer till vissa bärbara musikspelare, markerade med en Windows 7-logotyp, men det fungerar inte med iPhone.

Filskydd

Även om iTunes kan hantera Windows Media Audio-format, fungerar det bara med filer som inte har rättighetshanteringsskydd. Det betyder att alla filer som bara kan laddas ner från BearShare med en Premium-prenumeration inte kan överföras till en iPhone. Du bör kunna överföra filer i Windows Media Audio-format som är tillgängliga för användare med ett gratis BearShare-konto till din iPhone.

Lägger till iPhone

Om du vill lägga till BearShare-musik till din iPhone antecknar du platsen på hårddisken där du sparar filer som laddats ner från BearShare. Öppna iTunes, klicka på "Arkiv" och välj antingen "Lägg till fil i biblioteket" eller "Lägg till mapp i biblioteket." ITunes lägger till mp3-filer utan konvertering och konverterar automatiskt Windows Media Audio-formatfiler till ett format som är lämpligt för iPhone. När du har lagt till filerna i ditt iTunes-bibliotek visas de på din iPhone nästa gång du synkroniserar den till din dator.