Hur du aktiverar Samsung Galaxy Note 5 Safe Mode

I det här inlägget kommer du att lära dig hur du aktiverar säkert läge på Samsung Galaxy Note 5 och hur du inaktiverar säkert läge när du är klar med felsökning av enheten.

Varför säkert läge

Att starta en enhet i säkert läge är vanligtvis den första proceduren för att diagnostisera problem. När du startar Samsung Galaxy Note 5 i säkert läge kommer alla appar som laddas ner till enheten att tillfälligt inaktiveras, vilket bara lämnar kärntjänsterna och förinstallerade standardappar som körs.

När du hittar att enheten startar normalt i säkert läge kan du gå vidare och börja isolera apparna och orsaka fel på din enhet.

Så här startar du Samsung Galaxy Note 5 i säkert läge

Du kan enkelt starta Obs 5 i säkert läge genom att följa dessa steg.

1. Kontrollera först att din Note 5 är avstängd

2. När telefonen är avstängd håller du ned volymknappen och startar telefonen genom att trycka på strömbrytaren

3. Fortsätt hålla in volymknappen och släpp strömbrytaren när du ser telefonen på.

4. Släpp knappen Volym ned när du ser skärmen helt laddad i säkert läge. Du ser orden Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av din Note 5.

Not 5 kommer tydligt att visa ett "Safe Mode" -märke i en svart ruta i det nedre vänstra hörnet av skärmen, vilket är synligt oavsett vilken skärm eller app du är i.

Du får också se ett meddelande om att din telefon är i säkert läge.

Inaktivera eller avinstallera den felaktiga appen

Om din telefon normalt startar i säkert läge är det rimligt att tänka att felet på din enhet troligen beror på en av de senaste appar som du har installerat. Du kan antingen inaktivera eller avinstallera den misstänkta appen och se om problemet är löst.

Följ dessa steg för att antingen inaktivera eller avinstallera den senaste appen som du har laddat ner. Det är mycket troligt att problemet på din telefon beror på den senaste installerade appen.

1. Öppna telefoninställningarna

2. Bläddra ner till applikationshanteraren.

3. Du hittar appen under fliken Nedladdade> Inaktivera eller avinstallera appen

Hur du inaktiverar felsäkert läge i anmärkning 5

För att komma ur Säker-läget, svep ner meddelandeskärmen och tryck sedan på meddelandet Säker-läget. Du kommer att se ett popup-fönster på skärmen så att du kan starta om din telefon normalt.

Du kan också komma ur säkerhetsläget genom att helt enkelt trycka på strömbrytaren och välja Starta om på popup-menyn.