Vad är skillnaden mellan DSL och U-vers?

DSL är en akronym som står för direkt abonnentlinje. Många olika telekommunikationsföretag runt om i världen tillhandahåller DSL-tjänster. AT&T, den största leverantören av fast telefoni i USA, tillhandahåller DSL såväl som U-verse, ett fiberoptiskt nätverk som ansluter digital TV och telefontjänst med höghastighetsinternet via en central "hjärna" kallad Wireless Gateway.

Hur DSL fungerar

Det finns flera typer av DSL, men alla levereras till ditt hem över oanvända frekvenser i befintliga telefonlinjer. Det skiljer sig från uppringd internetåtkomst genom att medan uppringning använder samma frekvenser som används för röstkommunikation - 0 kHz till 4 kHz - använder DSL olika frekvenser, cirka 25 kHz till 1 mHz. Denna extra bandbredd gör det också snabbare än uppringd internetåtkomst, med nedladdningshastigheter upp till cirka 52 Mbps.

Hur U-Vers Internet fungerar

The Wireless Gateway är en intelligent enhet som ansluter U-vers internet till U-vers digital TV och telefontjänster så att du kan styra din DVR och kontrollera din röstmeddelande via din dator eller smartphone. Det är tillräckligt kraftfullt för att möjliggöra trådlöst nätverk i hela ditt hem utan döda fläckar. Dessutom skyddar dess brandvägg din information och Internetaktiviteter från hackare och andra snoops.

DSL Fördelar och nackdelar

DSL kan ha mycket snabba dataöverföringshastigheter - upp till 25 gånger snabbare än uppringda eller traditionella modem. Eftersom den skickar röst och data över samma linje som redan finns i de flesta hem finns det ingen ytterligare kablar att installera. Till skillnad från kabelinternet har ditt hem en egen dedikerad linje, så du behöver inte dela med dina grannar. Till skillnad från uppringning är DSL alltid på och det finns ingen anledning att vänta tills den ansluts.

DSL är betydligt dyrare än fjärranslutning eller internetanslutning via kabel. Ju längre du är från din internetleverantörs huvudkontor, desto långsammare blir dina nedladdnings- och uppladdningshastigheter. Om du befinner dig mer än två mil från kontoret kan du inte få DSL-åtkomst alls. Bristen på standardisering i DSL-industrin gör att du inte kan köpa något DSL-modem och förvänta dig att det fungerar med ditt telefonföretag.

För-och nackdelar med U-vers

U-vers finns i ett urval av nedladdningshastigheter, som sträcker sig från 3 Mbps till 24 Mbps. Planen innehåller bekvämligheter som en säkerhetssvit, e-postkonton och personligt webbutrymme. Vissa DSL-företag erbjuder också dessa funktioner, men inte alla. Wireless Gateway styr också din digitala tv- och telefontjänst, och alla dessa tjänster kan placeras på en enda räkning.

U-vers är inte tillgänglig i områden som är utrustade med fiberoptiska kabelnät. Hem som ligger tillräckligt nära en DSL-tjänsteleverantör kommer att upptäcka att DSL-hastigheterna är snabbare än U-versens.