Hur man fixar iMessages som ser ut ur funktion på iPhone

Här är några metoder för att fixa problemet med iMessages som inte fungerar på iPhone, om du får problemet, även efter att du har uppdaterat din iPhone till den senaste versionen av iOS.

iMessages som inte fungerar på iPhone

Om du öppnar en iMessage-konversation på din iPhone och tycker att det är svårt att följa konversationen är det troligt att din iPhone inte visar meddelanden i den ordning de mottas.

I användarforum visas iMessages ibland oriktigt, vilket kan orsaka mer förvirring och leda till felaktig förståelse av konversationstråden.

Problemet beror tydligen på ett fel i iOS 11.2.1-uppdateringen, som redan har åtgärdats i iOS 11.3-uppdateringen. Men om du har uppdaterat din iPhone och fortfarande upplever detta problem, bör följande metoder hjälpa.

1. Starta om din iPhone

Tryck och håll ned strömbrytaren på din iPhone tills du ser alternativet "Slide to Power off" visas på skärmen på din iPhone. Stäng sedan av din iPhone genom att skjuta strömikonen till höger.

Obs: I fallet med iPhone X, håll ned sidoknappen (ström) + volym ned-knapparna tills du ser bilden för att stänga av skärmen.

När iPhone är avstängd, vänta i cirka 30 sekunder och starta om din iPhone genom att trycka på strömbrytaren.

Den här metoden fungerar ofta om problemet med iMessages beror på en tillfällig eller mindre programvarufel på din iPhone.

2. Sök efter programuppdatering

För alla problem som rapporteras av iPhone-användare kan du förvänta dig att Apple kommer att ta itu med problemet via en programuppdatering. Se till att din iPhone är uppdaterad till den senaste versionen av iOS.

Klicka på Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

På nästa skärm, se om det finns några uppdateringar tillgängliga och tryck på Hämta för att installera uppdateringarna på din iPhone.

3. Uppdatera med iTunes

Att gå efter användarrapporter, manuell uppdatering av iPhone med iTunes verkar lösa problem bättre än trådlösa uppdateringar.

Om du upplever problemet med att iMessages inte fungerar, även efter att du har uppdaterat till den senaste versionen av iOS, kan du försöka uppdatera din iPhone med iTunes.

Öppna iTunes på din PC eller Mac, anslut iPhone till USB-porten på datorn och klicka på iPhone-ikonen så som den visas i iTunes.

Klicka sedan på knappen Sök efter uppdatering

Klicka på Ladda ner och uppdatera på popup-fönstret som visas.

4. Kontrollera datum och tid

Vissa iPhone-användare har kunnat åtgärda problemet med iMessages som inte fungerar på iPhone genom att inaktivera Auto Time-alternativet på iPhone och aktivera det igen.

Klicka på Inställningar> Allmänt> Datum och tid.

På skärmen “Datum och tid” växlar du PÅ alternativet för Ställ in automatiskt (om det var AV) och växla AV alternativet (om det är PÅ).

Stäng sedan iMessage-appen och öppna den igen. Du bör nu hitta iMessages som visas i rätt ordning.

Obs! När problemet är rätt ska du se till att alternativet "Ställ in automatiskt" alltid är aktiverat för datum och tid på din iPhone.

5. Starta om iMessage Service

Den enkla åtgärden att starta om iMessage-tjänsten på iPhone kan rensa bort tillfälliga buggar (om sådana finns) och återställa korrekt funktion till iMessage-tjänsten på din enhet.

Klicka på Inställningar> Meddelanden och stäng av iMessage.

Stäng sedan av din iPhone, vänta i 30 sekunder och slå på din iPhone. När din iPhone öppnas, gå till Inställningar> Meddelanden och slå på iMessage.

6. Återställ alla inställningar

Om ingen av ovanstående metoder fungerar är det dags att återställa alla inställningar på din iPhone och se om detta hjälper till att lösa problemet.

Återställ alla inställningar raderar inte dina data, men det tar bort ditt WiFi-nätverk namn och lösenord. Kontrollera därför att du anger ditt WiFi-nätverksnamn (SSID) och lösenord.

Klicka på Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar.


Vänta tills din iPhone startar om och anslut till ditt WiFi-nätverk genom att ange ditt WiFi-nätverkslösenord. När du är ansluten till internet loggar du in iMessage och ser om meddelanden nu visas i rätt ordning.