Vad betyder det att reblogga på Tumblr?

En reblog på Tumblr är ett sätt att dela ett inlägg du gillar, ungefär som att retweeta på Twitter, gilla ett inlägg på Facebook eller dela innehåll på LinkedIn. Allt innehåll som du rebloggar läggs till i din personliga Tumblr-blogg så att dina följare kan se dem. Andra Tumblr-användare kan också reblogga innehåll som du publicerar på din blogg. Du kan reblogga ett inlägg som du ser på din instrumentpanel, på någon annans blogg eller genom att besöka inläggets permanenta URL.

Återlogga från instrumentpanelen

När du surfar på instrumentpanelen och hittar ett inlägg som du vill dela kan du reblogga det genom att klicka på reblog-ikonen, som ser ut som två pilar som pekar i en cirkel. Ordet "Reblog" visas när du placerar musen över ikonen. När du klickar på ikonen kan du lägga till din egen text, html, länkar eller bilder till originalinlägget. När du är klar med redigeringen klickar du på "Reblog" för att dela det ursprungliga inlägget med dina ytterligare ändringar. Originalaffischen meddelas när hans innehåll rebloggas.

Reblog-statistik

Du kan se hur många gånger publicerat innehåll har blivit rebloggat eller gillat genom att klicka på anteckningsavsnittet längst ner i inlägget. Anteckningsavsnittet visar användarnamnet för varje person som har rebloggat eller gillat inlägget, eventuella ändringar som han har gjort i originalinnehållet och användarnamnet på originalaffischen för innehållet. Förutom att visa användarnamn kan du följa användare genom att klicka på "+" -symbolen eller besöka återbläddrat innehåll genom att klicka på pilen.

Återlogga ditt eget innehåll

Att blogga om ditt eget innehåll kan vara användbart om du har mer än en blogg på Tumblr och vill dela inlägget med varje bloggs följare. Klicka på "Reblog" -ikonen på inlägget du vill dela och välj den blogg där du vill lägga upp den. Redigera inlägget med ytterligare text, html, länkar eller bilder du vill lägga till och klicka sedan på "Reblog".

Ytterligare egenskaper

Om du gillar ett inlägg men inte vill reblogga det till din egen personliga Tumblr-blogg kan du gilla inlägget istället genom att klicka på den hjärtformade ikonen längst ner på inlägget. Ordet "Gilla" visas när du placerar musen över ikonen. Den som publicerade innehållet får ett meddelande när hans innehåll gillas. Om en annan Tumblr-användare gillar eller rebloggar ett av dina inlägg skickas ett meddelande till din instrumentpanel.