Hur man fixar hög CPU-användning per servicevärd: lokalt system i Windows 10

Problemet med hög CPU-användning av servicevärd: Lokalt system i Windows 10 märks vanligtvis på datorer med mekaniska hårddiskar. Nedan följer stegen för att lösa problemet.

Hög CPU-användning per servicevärd: lokalt system i Windows 10

Medan Task Manager pekar på Service Host: Local System som ansvarig för hög CPU-användning i Windows 10 orsakas problemet vanligtvis av en Windows-tjänst som kallas “Superfetch”.

Superfetch är en funktion i Windows operativsystem, utformad för att förbättra öppningen av program på din dator genom att ladda de vanligaste programfilerna i RAM.

Men om din dator inte har tillräckligt med RAM, kan Service Host Superfetch lätt orsaka hög CPU-användning, vilket bromsar din dator.

Som nämnts ovan spelas Superfetch på datorer med traditionella mekaniska hårddiskar (HDD) och inte på datorer utrustade med Solid State-enheter (SSD).

Bör du inaktivera Superfetch?

I allmänhet bör avsnitt med hög CPU-användning av servicevärd: Lokalt system i Windows 10 inte orsaka problem eller skador på din dator.

När Superfetch-tjänsten orsakar hög CPU-användning försöker den vanligtvis rensa upp RAM och kopiera nya filer som du nyligen har använt.

När Superfetch-tjänsten har slutfört sin uppgift sjunker CPU-användningen och datorn bör gå tillbaka till sitt normala tillstånd.

Men om din dator ständigt lider av avsnitt med hög CPU-användning av Service Host Local Service, kan du förvänta dig en betydande förbättring av dess prestanda genom att inaktivera Superfetch på din dator.

Inaktivera SuperFetch i Windows 10

Följ stegen nedan för att inaktivera Superfetch på din dator, och detta bör lösa problemet med High CPU Usage by Service Host: Local System på din dator.

1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kör.

2. I fönstret Kör kommando skriver du services.msc och klickar på OK.

3. Bläddra nedåt på Services-skärmen och leta efter SuperFetch-tjänsten.

4. Högerklicka sedan på SuperFetch och klicka på Egenskaper.

4. Avaktivera Superfetch genom skärmen SuperFetch-egenskaper genom att ändra “Starttyp från automatisk till inaktiverad.

5. Klicka på OK för att spara den här inställningen på din dator.

Inaktivera SuperFetch med hjälp av register

Du kan också inaktivera SuperFetch med hjälp av registerredigeraren på din dator.

1. Öppna Körkommandot på din dator.

2. Skriv Regedit i fönstret Kör kommando och klicka på OK.

3. Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Control> Session Manager> MemoryManagement> och klicka på PrefetchParameters-mappen på registerredigeringsskärmen.

4. Dubbelklicka på EnableSuperFetch i den högra rutan.

5. Skriv "0" i fältet "Värdedata" i fältet Redigera DWORD och klicka på OK.

Detta avaktiverar Superfetch-tjänsten på din dator.