Hur man gör fotoset på Tumblr

Tumblrs Photoset-funktion gör att du kan skapa och publicera din egen fotomontage utan att använda ytterligare programvara eller skript. Du kan lägga till upp till 10 foton och ordna dem i vilken ordning du vill. Du kan lämna dem i en enda kolumn eller placera upp till tre av dem sida vid sida och låta Tumblr automatiskt minska skärmstorleken så att den passar kolumnbredden. Du kan även använda animerade GIF istället för foton för att lägga till rörelse i ditt arrangemang.

Klicka på "Foto" -alternativet för din blogg på Tumblr-instrumentpanelen.

Lägg till upp till 10 foton i valfri ordning i det grå fotoområdet på sidan. Dra och släpp en bild från skrivbordet eller filwebbläsaren, eller klicka på kameraikonen för att välja en bildfil från din dator. Du kan också klicka på "URL" och sedan klistra in en webbadress för en onlinebild - men om du vill lägga till efterföljande onlinebilder måste du först spara dem på din dator.

Klicka på ett foto och dra det till önskad plats i ditt fotoarrangemang. För att placera ett foto bredvid ett annat, dra det till vardera sidan om det andra fotot tills du ser en blå linje och släpp sedan musknappen. Lägg upp till tre bilder i samma rad; Tumblr ändrar storlek på dem automatiskt.

Håll muspekaren över ett foto och klicka på bubbelikonen om du vill lägga till en bildtext till ett foto. Ange bildtexten och klicka sedan på "Ange bildtext". Bildtexten visas bara om någon klickar på fotot i din blogg.

Ange en bildtext i rutan Bildtext längst ner på skärmen om du vill inkludera text som kommer att visas under bilderna på din blogg.

Klicka på "Lägg upp" för att publicera fotosatsen.

Tips

När du ordnar foton på samma rad, försök att använda bilder av liknande proportioner. Om en av bilderna är högre, beskär Tumblr den nedre delen för att göra den i samma höjd som de andra.

Dina foton måste vara i JPEG-, GIF-, PNG- eller BMP-format. Du kan också inkludera animerade GIF-filer. Varje fil ska vara under 10 MB.