Den bästa webbläsaren för en långsam dator

Medan moderna webbläsare erbjuder en mängd funktioner - från att synkronisera flikar över enheter till tusentals användarskapade tillägg att välja mellan - alla dessa klockor och visselpipor bogserar din webbläsare och använder snabbt ditt begränsade RAM-minne. Om du arbetar med en dator med låg resurs, fokusera på att hitta en webbläsare som har de grundläggande nödvändigheterna för ditt arbete. Ju fler funktioner en webbläsare innehåller, desto tyngre är belastningen på din dator. Det fantastiska med webbläsare är att du kan testa dem alla för storlek, känna ut vilket som är bäst för din dator och användningsvanor.

Testa en webbläsare

När du använder en webbläsare, öppna din aktivitetshanterare för att se hur mycket av din CPU och RAM din session äter upp på din dator. Tänk på att dessa siffror kommer att variera; de kommer att vara högre när sidorna laddas och går ner igen när laddningen är klar. Du kan också känna när en webbläsare beskattar dina resurser. Om hela datorn stammar eller fryser när sidorna laddas kan det vara bra att välja en lättare webbläsare.

Ett GB RAM-minne (eller mindre)

Netbook-användare eller personer med äldre datorer kan tycka att det är svårt att välja en webbläsare - en gigabyte RAM-minne erbjuder inte mycket minne och webbläsare med tillägg äter upp minne. Din bästa satsning för en dator med en mycket liten mängd RAM är en webbläsare utan klockor eller visselpipor, till exempel den webbaserade Midori-webbläsaren eller den Firefox-baserade Pale Moon. Båda webbläsarna saknar tillägg, men levererar webben i ett snabbt och lätt paket.

Två GB RAM-minne

Om du har två GB RAM-minne på din dator har du lite mer frihet att experimentera med webbläsare, även om andra komponenter i din dator inte är lika uppdaterade. I riktmärketester fick både Google Chrome och Internet Explorer 10 höga rankningar i hastighet. Om installationen av flera processer för Chrome inte fungerar på din dator kan du prova Opera. Medan Firefox är mycket älskad på webben för att vara lätt att anpassa, tycker vissa användare att det är skrymmande och långsamt.

Strippade webbläsare

Om du vill ta ner det till de absolut nödvändigheterna kan du titta på en webbläsare som är helt avskuren från moderna funktioner. Länkar laddar bara text och bilder medan CSS och JavaScript tas bort. Du kan till och med välja att inaktivera grafik genom att skapa en webbläsare endast för text. Om du alls känner till den terminalbaserade Lynx-webbläsaren kan du känna igen länkar som en lite mer användarvänlig port.

Optimera webbläsaren

Klockorna och visselpiporna som gör din webbläsare rolig att använda brukar också vara de stora resursgrisarna - och det betyder att du inaktiverar många av dessa funktioner. Ta bort webbläsarteman och tillägg för att minska din webbläsares resursanvändning. Varje tillägg lägger till den totala webbläsarbelastningen på ditt system. Stäng alla flikar och fönster som du inte använder, eftersom de också använder systemresurser, även när de inte används.