Hur man ändrar visningsspråk på Android-telefon eller surfplatta

I förekommande fall är det verkligen lätt att ändra visningsspråket på en Android-telefon eller surfplatta. Android är för närvarande världens mest populära operativsystem för mobila enheter, det stöder flera språk för att tilltala sin breda användarbas spridd över hela världen.

Varför ändra visningsspråk

Du kanske vill ändra visningsspråket på en Android-telefon eller surfplatta, i händelse av att den enhet du just har fått hemleverans är på ett språk som du inte känner till. Till exempel kan din Android-enhet som beställts från en Kina-baserad webbshoppingwebbplats prata med dig på mandarin.

På samma sätt kanske användare med bas i Sydamerika, Mellanöstern, Japan och Frankrike föredrar att ändra visningsspråket från engelska till spanska, arabiska, japanska eller franska.

Lyckligtvis är det inte svårt att byta språk, tangentbord och röstsökning på Android-enheter.

Ändra visningsspråk på Android-telefon eller surfplatta

Följ stegen nedan för att ändra visningsspråket på din Android-telefon eller surfplatta.

1. På startskärmen på din Android-telefon eller surfplatta klickar du på Inställningar.

Tips: Leta efter Gear-ikonen, om du inte kan förstå språket som visas på din Android-enhet.

2. Klicka sedan på Språk & input

Tips: Leta efter Globe-tecknet, om din Android-enhet är inställd att visa Inställningsmenyn på ett annat språk som du inte förstår. (Se bild nedan)

3. Klicka på Språk

Tips: Om du tittar på ett annat språk kommer detta att vara det första alternativet på skärmen "Språk & input".

4. Välj ditt språk i listan över språk som du ser ordnade alfabetiskt.

Detta borde vara enkelt, eftersom du kommer att titta på varje språkalternativ i sitt eget ursprungliga format. Därför blir det lätt för dig att välja önskat språk som visas i sin egen ursprungliga version.

När du väljer önskat språk i steg 4 ovan, kommer du tillbaka till skärmbilden för språkinmatning. På den här skärmen kan du se och bekräfta att visningsspråket har ändrats på din Android-telefon eller surfplatta.

Ändra tangentbordsspråk

Du kommer att interagera mycket med ditt tangentbord. Därför är det viktigt att se till att tangentbordets ingång är inställt på det språk du förstår.

1. Klicka på appen Inställningar.

2. Klicka på Språk & input - Du kommer att se detta under Personligt avsnitt

3. Klicka på Google Tangentbord under Tangentbord och inmatningsmetoder

4. Klicka på Språk

Se till att alternativet Använd systemspråk är avstängt. Om den är på kan du stänga av den genom att helt enkelt trycka på alternativet. (Se bild nedan)

5. Slutligen, klicka på det språk som du vill ställa in för tangentbordet under aktiva inmatningsmetoder

Byt röstinmatning

Ett annat sätt att interagera med din Android-telefon eller surfplatta är genom att använda röstinmatningar. Följ stegen nedan för att ändra röstinmatningsspråket på din Android-enhet.

1. Öppna inställningarna på din Android-telefon

2. Klicka på Language & Input

3. Klicka på röstinmatning under talavsnittet (se bild nedan)

4. Klicka sedan på växelsymbolen bredvid Enhanced Google Services

5. Klicka på Språk

6. På nästa skärm klickar du på det språk som du vill använda för talinmatning. I det här avsnittet kan du till och med välja flera språk.

7. Tryck en gång på Spara för att spara dina ändringar. (Se bilden ovan)

Vad du behöver veta

Om du ändrar visningsspråk ändras språket för systemmenyer, app-låda och Google-relaterade appar som Kartor, Foton och Google Nu.

Tredjepartsappar som är installerade på din Android-telefon eller surfplatta kanske inte kanske följer språkinställningarna. Vissa appar kan kräva att du ändrar språkinställningar från appen och vissa appar kanske inte stöder ändring av språkinställningar.