Hur man extraherar en SRT från en MKV på en Mac

Matroska-videofiler har filtillägget ".mkv", vilket gör att de ibland kallas MKV-filer. Till skillnad från de flesta videoformat, där SRT-undertextsfilen finns oberoende av videofilen, innehåller denna filtyp ofta ett undertextspår som måste extraheras om du vill använda undertexterna självständigt. På en Mac-dator kan du extrahera SRT-filen från en MKV-fil med hjälp av ett tredjepartsprogram som kan laddas ner från datorns webbläsare.

Öppna en webbläsare och navigera till "jonthn.free.fr." Klicka på länken "MKVtoolnix /" följt av "MKVtoolnix-4.9.1" -länken för att ladda ner applikationsbildfilen till din dator.

Dubbelklicka på MKVtoolnix-bildfilen för att montera bilden på datorns skrivbord. Dubbelklicka på den monterade bilden och dubbelklicka på programikonen "MKVtoolnix" för att starta applikationen.

Klicka på knappen "Lägg till". Leta reda på MKV-filen som du vill extrahera undertexterna från på datorns hårddisk, markera den och klicka på knappen "Öppna". MKVtoolnix kommer nu att granska videofilen och visa dess innehåll i applikationsfönstret.

Sätt en bock bredvid SRT-spåret som anges under rubriken "Spår, kapitel och taggar".

Klicka på knappen "Bläddra" till höger om rubriken "Utdatafilnamn". Klicka på pilen till höger om rubriken "Format" och välj "Alla filer" i rullgardinsmenyn.

Skriv ett namn på filen följt av filtillägget ".srt" i utrymmet märkt "Spara som." Du kan till exempel namnge filen "subtitletrack.srt". Välj var du vill att SRT-filen ska sparas i rullgardinsmenyn "Var". Klicka på knappen "Spara" för att spara ändringarna.

Klicka på "Start muxing" -knappen för att extrahera undertextspåret från MKV-filen.