Kan du ändra textstorleken i ett blogginlägg på Tumblr?

Tumblr låter dig anpassa utseendet på ditt valda tema i stor utsträckning, inklusive både storlek och utseende på de teckensnitt som används på din sida. Du kan använda webbplatsens "Anpassa" -fönster för att redigera Cascading Style Sheets som styr din sidas utseende. Alternativt låter Dashboards HTML-vy dig styra utseendet på enskilda inlägg genom att infoga HTML-taggar direkt i ditt innehåll.

HTML-vy

HTML-vyn är en del av fönstret för skapande av inlägg på Tumblr-instrumentpanelen. När det är valt visas det HTML-taggar som utgör blogginlägg såväl som inläggens innehåll. HTML-vyn låter dig också redigera ett visst inläggs HTML-taggar, så att du kan ändra egenskaperna för en liten del av din text. HTML-vyn är användbar om du bara vill ändra storleken på en del av ditt blogginlägg. Du kan till exempel använda det för att göra ett enda ord större.

Redigering i HTML-vy

För att komma åt HTML-vyn, klicka först på kugghjulsikonen på det inlägg du vill redigera. Välj "Redigera" och klicka sedan på "HTML". Tumblr stöder två taggar för att göra texten större eller mindre: tagg och märka. För att göra en del av din text större, skriv “”(Utan citat här och hela tiden) direkt före början av texten och skriv sedan”"direkt efter slutet av texten."”Tag fungerar på samma sätt men gör istället mindre text. Klicka på "Spara" när du är klar med redigeringen.

Anpassa sidan

På sidan Anpassa kan du redigera HTML och CSS som driver din blogg i motsats till att redigera HTML för ett enskilt inlägg. Genom att använda sidan Anpassa får du mycket kontroll över hur teckensnitt visas på din sida, så att du kan ange en storlek för din text. Det är bäst att använda fönstret Anpassa om du vill ändra storleken på all text på din sida, eftersom ändringar som görs på denna sida vanligtvis gäller för hela din blogg.

Använda Anpassa sidan

För att öppna sidan Anpassa, klicka på länken “Anpassa” på huvudsidan på instrumentpanelen. Klicka sedan på "Redigera HTML" för att komma åt koden bakom din sida. Tryck på "Ctrl-F" för att visa en Sök-ruta och sök efter "font-size". Detta hjälper dig att hitta det kodområde som behandlar teckensnitt i ditt tema. Ändra variabeln "font-size" till den storlek du vill ha. Om texten till exempel var 10 poäng men du ville ändra värdet till 12, skulle du ändra raden "font-size: 10px" till "font-size: 12px".