Säkerhetskopiera iPhone till iCloud

Att göra en regelbunden säkerhetskopia av din iPhone till iCloud kan vara till hjälp om du skulle förlora data på din iPhone. Nedan följer stegen för att säkerhetskopiera iPhone till iCloud.

Säkerhetskopiera iPhone till iCloud

Apple förser iPhone-användare med 5 GB gratis iCloud-lagring, som kan användas till bra genom att låta iPhone automatiskt säkerhetskopiera till iCloud.

När automatiserade iCloud-säkerhetskopior har konfigurerats på din enhet, börjar din iPhone automatiskt säkerhetskopiera sina data till iCloud, när den är ansluten till ett WiFi-nätverk och anslutet för laddning.

Bortsett från automatiserade iCloud-säkerhetskopior, stöder iCloud också manuella säkerhetskopior som kan startas när som helst på din dator.

Genom att ha en säkerhetskopia av iPhone på iCloud kan du återställa Lost Data på din enhet genom att återställa iPhone med hjälp av iCloud Backup.

Vad ingår i iCloud Backup?

Även om både automatiserade och manuella iCloud-säkerhetskopior är enkla att göra, måste du vara medveten om att iCloud Backup inte är en fullständig säkerhetskopia av all data på din iPhone.

Enligt Apple inkluderar iCloud-säkerhetskopior endast de tillgängliga uppgifterna på din lokala lagring på din iPhone och inkluderar inte data som redan finns på iCloud.

Detta innebär att en iCloud-säkerhetskopia av din iPhone innehåller enhetsinställningar, appdata, inköpshistorik, hemskärm och apporganisation, ringsignaler och Apple Watch-säkerhetskopior.

iMessages, textmeddelanden, foton och videor kommer att inkluderas i säkerhetskopian, bara om iCloud meddelanden och iCloud Photos (respektive) inte har aktiverats på din iPhone.

Vad som inte ingår i iCloud Backup

Som du kan se från listan ovan inkluderar en iCloud-säkerhetskopia inte appar, musik, böcker, filmer som du kanske har laddat ner till din enhet, både från iTunes och andra källor.

Du kommer att kunna ladda ner köpta appar, iBooks, filmer och musik från iTunes & App Stores. Du kommer emellertid inte kunna hämta appar, musik och böcker som laddats ner från andra källor.

När det gäller Foton, videor och iCloud-aktiverade iMessages kommer de att vara tillbaka på din enhet så snart din iPhone synkroniseras till iCloud.

Obs! Om du letar efter en komplett säkerhetskopia av iPhone kan du säkerhetskopiera iPhone till dator med iTunes.

1. Steg för att automatiskt säkerhetskopiera iPhone till iCloud

Följ stegen nedan för att ställa in automatiserade iCloud-säkerhetskopior till iCloud på din iPhone.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple-ID.

2. Klicka på iCloud på Apple ID-skärmen.

3. På iCloud-skärmen bläddrar du ned och trycker på alternativet iCloud Backup.

4. Flytta skjutreglaget bredvid iCloud Backup på nästa skärm till PÅ-position.

Detta kommer att ställa in din iPhone för att automatiskt säkerhetskopiera till iCloud Drive, när den är ansluten till ett WiFi-nätverk och är anslutet för laddning.

2. Säkerhetskopiera iPhone manuellt till iCloud

Om du letar efter en aktuell eller den senaste säkerhetskopian av din iPhone kan du när som helst initiera en manuell säkerhetskopia av din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Gå till Inställningar> Apple ID> iCloud> tryck på iCloud Backup.

2. På nästa skärm, se till att växla bredvid iCloud Backup är påslagen och tryck på alternativet Back Up Now.

När du klickar på Säkerhetskopiera nu, kommer din iPhone att starta processen att säkerhetskopiera dess data till iCloud via ett WiFi-nätverk.

Allt som krävs från slutet är att se till att din iPhone är ansluten till ett WiFi-nätverk och att den är tillräckligt laddad.