Kan mobiltelefoner användas för hemsäkerhet istället för fasta telefonerna?

Enligt Pew Research Center toppade mobiltelefonägarna 90 procent bland amerikanska vuxna 2013, vilket gjorde mobilanslutningar till den snabbast växande konsumentteknologin i världshistorien. I juni 2012 saknade 35,8 procent av amerikanska hushåll helt och hållet fasta tjänster. Om du har bestämt dig för att dra ut kontakten på din fasta telefon för att spara pengar eller dra nytta av smarttelefonfunktionerna kan du lägga till ditt hemsäkerhetssystem i listan över alternativ som nu kan använda mobila anslutningar för att tillhandahålla viktiga tjänster.

Fast telefon vs. Mobiltelefon

Ett säkerhetssystem kan övervaka ditt hem för intrång, brand, kolmonoxid och andra hot, låta larm för att skrämma inbrott eller väcker sovande invånare så att de kan komma undan fara och varna ditt säkerhetsföretag för att ringa polisen, brand eller andra myndigheter. Traditionellt är dessa system beroende av fasta telefoner eftersom de har tillräckligt med elektricitet för att fortsätta fungera även när din elkraft slocknar i en storm eller annan nödsituation. Eftersom allt fler hushåll saknar fasta telefoner helt och hållet, och endast väljer mobiltelefoner eller VoIP-anslutningar, har säkerhetsföretag utvecklat tjänster som använder dessa alternativa kommunikationsmetoder.

Paketalternativ

För att välja en mobilanslutning som grund för din larmsystemstjänst, välj ett säkerhetsföretag som erbjuder paket baserat på mobiltelefoner. Från och med januari 2014 erbjuder stora säkerhetsleverantörer som ADT, Protection 1 och Protect America mobilalternativ, samt VoIP-baserade system som använder din internetbandbredd och paket som använder en vanlig fast telefon. I vissa fall kan användningen av en mobiltelefonanslutning påskynda ett larmsystems respons eftersom det kan ringa kritiska varningssamtal snabbare än vad en fast telefon kan ringa.

Cellulära fördelar

Larmsystem som använder din mobiltelefon eller smartphone som ett alternativ till en fast telefon kan erbjuda dig utökade funktioner som utnyttjar mobilteknik. Kunder som väljer ett säkerhetspaket som inkluderar videoövervakning av ingångar eller interiörområden kan komma åt dessa kameror på en mobil enhet och se vem som är vid dörren eller kontrollera sina barn även när de inte är hemma. Eftersom mobiltjänsten saknar yttre ledningar som tar en fast telefon in i ditt hem, förhindrar det dessutom en inbrottstjuv att skära av telefonlinjen för att inaktivera ditt larmsystem.

Andra överväganden

Håll din telefon fulladdad och dess batteri i toppläge om du tänker lita på den som en larmanslutning. Om du investerar i alternativa laddningsenheter kan du begränsa risken att förlora förmågan att ladda telefonen om en väder nödsituation bryter bort din ström. Planera att tillhandahålla lämpliga strömkopior för all larmsystemshårdvara som använder en vägguttagsanslutning, med en avbrottsfri strömförsörjning eller UPS, för att hålla enheter online.