Så här skriver du ut två sidor per ark på Mac

Om du kämpar för att hitta ett sätt att skriva ut två sidor per ark på din Mac kan du använda en lösning som får jobbet gjort och gör att du kan skriva ut två eller flera sidor per ark på din Mac.

Skriv ut flera sidor per ark på Mac

Det kan finnas olika skäl för alla som vill skriva ut två eller flera sidor per ark, allt från att skapa ett broschyr till att minska storleken på det tryckta dokumentet eller helt enkelt spara papper.

Problemet är dock att Mac ännu inte har ett alternativ att skriva ut flera sidor per ark. Om du inte tror på detta, försök att komma åt någon meny eller alternativ som du kan få tag på din Mac, kommer du ändå inte hitta något sätt att skriva ut två sidor med dokument på ett enda pappersark.

Om inte någon annan har kommit fram till ett sätt, är det enda sättet att vi har kunnat skriva ut två sidor på ett enda pappersark på vår MacBook genom att använda lösningen enligt nedan.

Steg för att skriva ut två sidor per ark på Mac

Följ stegen nedan för att skriva ut två eller flera sidor per pappersark på din Mac.

1. Öppna först dokumentet som du vill skriva ut

2. Klicka sedan på File-alternativet i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Print i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på den lilla pilen bredvid PDF i utskriftsdokumentfönstret och klicka sedan på Öppna PDF i förhandsgranskning.

4. Vänta på din Mac för att generera PDF-förhandsgranskningen av ditt dokument.

5. När PDF-förhandsgranskningen har genererats klickar du på knappen Skriv ut längst ned till höger i dokumentet.

6. Klicka på nedåtpilen bredvid Förhandsgranska på nästa skärm och välj Layout-alternativet (se bild nedan)

7. När du har bytt till alternativet Layout ser du alternativet Sidor per ark. Klicka på nedåtpilen bredvid Sidor per ark och välj antalet sidor du vill skriva ut per ark. Låt oss i detta fall välja 2 sidor per ark.

8. Om du är nöjd med hur ditt dokument ser ut, skicka dokumentet till din skrivare genom att klicka på Skriv ut (se bild ovan)

Om du vill göra några ändringar måste du växla tillbaka till förhandsgranskningsläget och göra dina ändringar.

I förhandsvisningsläget kan du välja Skala för att passa för att fylla hela sidan eller klicka på Skala och ange procenttal tills innehållet i dokumentet som ska skrivas ut är så nära sidmarginalerna som du vill att det ska vara.