Kindle E-Reader Jämförelse | Vilken Kindle att köpa

Med så många e-läsare på marknaden är det inte längre enkelt att välja en e-läsare. Det blir inte lättare, inte ens när du har bestämt dig för Amazons Kindle E-Reader. Därför är denna Kindle E-Reader-jämförelse som hjälper dig att välja den bästa Kindle E-Reader.

Kindle E-Reader Jämförelse - Vilken Kindle att köpa

Besökare som landar på Amazons Kindle E-Readers-sida hälsas med Amazons Kindle Family som består av fyra olika modeller. För att lägga till mer variation och förvirring erbjuder Amazon dessa 4 Kindle-modeller i WiFi, WiFi + Cellular, med specialerbjudanden och utan specialerbjudanden.

Med så många beslut att fatta, väntar Kindle-köpare ofta undrar och i allmänhet vill svara på följande frågor:

 • Oavsett om du köper Kindle WiFi eller Kindle WiFi + Cellular
 • Oavsett om man köper Kindle med specialerbjudanden eller Kindle Without special offers
 • Och vilken Kindle att köpa

Låt oss därför komma igång och försöka svara på dessa frågor, så att du kan fatta ett välgrundat beslut och köpa rätt modell av Kindle E-Reader.

Vare sig man ska köpa Kindle WiFi eller Kindle Cellular

Både WiFi och WiFi + Cellular-modeller av Kindle är i princip samma för hårdvara och andra funktioner. Den enda skillnaden mellan Kindle WiFi och Kindle (WiFi + Cellular) är hur dessa två enheter ansluter till Internet.

Kindle's WiFi-modell kan ansluta till Internet när det finns ett WiFi-nätverk i närheten, som hemma (router) eller WiFi-hotspots som finns tillgängliga på flygplatser och allmänna bibliotek.

Det är därför du kanske vill gå till Kindle WiFi

 • Kindle WiFi-modeller kostar mindre än WiFi + cellulära modeller.
 • Det finns verkligen inget behov av att Kindle ska vara ansluten till Internet hela tiden.
 • Internetanslutning krävs endast när du laddar ner böcker, detta är enkelt tillgängligt via ditt WiFi-hem.
 • Även utan ett WiFi-nätverk kan du ladda ner böcker på din dator och överföra till Kindle via en USB-kabel.

WiFi + Cellular Model of Kindle kan ansluta till internet med hjälp av Cellular Network, när WiFi-nätverk inte är tillgängligt.

Det är därför du kanske är villig att betala extra dollar för Kindle (WiFi + Cellular):

 • Mobiltjänst är gratis (omfattas av Amazon)
 • Cellular Service arbetar globalt i över 100 länder.
 • Kindle med mobiltelefonanslutning ger direkt anslutning, det finns inget behov att jaga efter en WiFi-hotspot.

Vare sig man ska köpa Kindle med annonser eller utan annonser?

När du köper Kindle WiFi kan spara pengar, kan du slå ytterligare 20 $ genom att gå för Kindle WiFi med 'Ads' eller 'Kindle with special offers', som Amazon föredrar att kalla det.

Det finns verkligen inget att oroa sig för, om du tänker att Amazon kan hamna avbryta din läsupplevelse genom att bombardera din Kindle med annonser.

I allmänhet visar Amazon inte annonser medan du läser, med undantag för tillfälliga annonser som du troligtvis är intresserad av.

När det finns ett erbjudande kan annonser visas på startskärmen och även när du bläddrar igenom ditt bibliotek med boktitlar. Dessa är emellertid mindre annonser (ungefär 1/2 tum remsor) och visas längst ner på skärmen.

Du kommer också att se större annonser visas i form av skärmsläckare när din Kindle sover. Du kanske gillar dessa stora annonser, jämfört med bilder av författare som visas som skärmsläckare på Kindle utan annonser.

Om du inte gillar annonserna kan Amazon låta dig inaktivera annonserna på din Kindle genom att betala skillnaden mellan Kindle med Ads och Kindle without Ads ($ 20 i de flesta fall)

 • För att stänga av annonser på din Kindle, gå till sidan "Hantera dina enheter" på Amazons webbplats och avregistrera annonserna. Du blir ombedd att betala skillnaden mellan Kindle with Ads och Kindle without Ads ($ 20).

Vilken Kindle E-Reader du ska köpa

Nu när du vet skillnaden mellan "Kindle with special offers" och "Kindle without offers", "Kindle with WiFi" och "Kindle (WiFi + Cellular)" är det dags att ta en titt på de fyra olika modellerna av Kindle som tillgängligt på Amazon.

Tända

Amazon kallar denna basmodell av Kindle E-Reader som "Kindle", helt enkelt "Kindle" utan något prefix eller suffix.

Detta är den billigaste och lättaste modellen av Kindle, vilket gör den till en utmärkt val för att introducera barn till världen av böcker och en perfekt present till praktiskt taget alla som älskar att läsa.

Basmodellen för Kindle är tillgänglig för $ 99.99 utan 'Ads' och för bara $ 79.99 om du inte har något emot att ha skärmsläckare i form av 'Ads' på din Kindle (Aktuella priser kan variera)

Gå till denna basmodell av Kindle, om du letar efter en kvalitets E-Reader som är lätt på din handväska, snygg och lätt att bära.

 • Storlek: 6, 3 ″ x 4, 5 ″ x 0, 36 ″, 161 gram vikt
 • Skärm: 6 ″ Pekskärm, 167 PPI
 • Lagring: 4 GB
 • Anslutning: WiFi
 • Kontrollera aktuellt pris hos Amazon

Kindle pappersvit

Som du kan se av specifikationerna enligt nedan har Kindle Paperwhite inbyggd belysning, som gör att du kan läsa böcker under dåliga ljusförhållanden eller när lamporna är släckta.

Kindle Paperwhite leder ljuset mot skärmens yta, till skillnad från bakgrundsbelysta tabletter som tenderar att lysa i ögonen. Därför är det osannolikt att läsa böcker som använder belysningen på Kindle Paperwhite.

Kindle Paperwhite finns i vita och svarta färger hos Amazon för $ 119 (det aktuella priset kan variera)

 • Storlek: 6, 7 ″ x 4, 6 ″ x 0, 36 ″, 205 ~ 217 gram vikt
 • Skärm: 6 ″ Pekskärm, 300 PPI
 • Lagring: 4 GB
 • Anslutning: WiFi, mobil
 • Inbyggt ljus: 4 lysdioder
 • Kontrollera aktuellt pris hos Amazon

Kindle Voyage

Kindle Voyage har en ljussensor som låter dig läsa i olika ljusförhållanden. Det adaptiva frontljuset i Kindle Voyage känner av ljusförhållandena runt dig och ändrar skärminställningen till idealisk ljusstyrka.

Enligt Amazon beräknas batteriet på Kindle Voyage vara i upp till sex veckor, baserat på i genomsnitt en halvtimmesavläsning per dag med trådlös avstängning och ljusinställningen vid 10.

Kindle Voyage är tillgängligt på Amazon från $ 199.99 (det aktuella priset kan variera)

 • Storlek: 6, 4 ″ x 4, 5 ″ x 0, 30 ″, 180 ~ 188 gram vikt
 • Skärm: 6 ″ Pekskärm, sidpress, 300 PPI
 • Lagring: 4 GB
 • Anslutning: WiFi, mobil
 • Inbyggt ljus: 6 lysdioder, ljusgivare
 • Kontrollera aktuellt pris hos Amazon

Kindle Oasis

Denna modell av Kindle har en större 7 ″ diagonal pekskärm, jämfört med andra modeller av Kindle, som alla har 6 ″ skärm. Detta resulterar i en ökning av visningsområdet med 36% och gör att skärmen liknar 7 ″ tabletter som du måste känna till.

Kindle Oasis har en IPX8-klassificering, vilket gör den vattentät i 60 minuter när den är nedsänkt i 2 meter djupt vatten. Dessutom finns Kindle Oasis i 8 GB och 32 GB modeller.

Kindle Oasis är tillgängligt på Amazon från 249 $ (det aktuella priset kan variera)

 • Storlek: 6, 3 ″ x 5, 6 ″ x 0, 13-0, 33 ″, 194 gram vikt
 • Skärm: 7 ″ Pekskärm, sidpress, 300 PPI
 • Lagring: 8 ~ 32 GB
 • Anslutningsbarhet: WiFi, mobil (3G, 4G)
 • Inbyggt ljus: 12 lysdioder, ljusgivare
 • Kontrollera aktuellt pris hos Amazon

Kindle Fire

Även om du också kan läsa böcker på Kindle Fire-surfplattan är den totala upplevelsen inte densamma som att läsa böcker på en vanlig Kindle E-Reader.

Enligt Amazon använder Kindle E-Readers faktiska bläckpartiklar och handbyggda teckensnitt för att skapa skarpt papper som skärm. Till skillnad från tabletter avger inte Kindle E-Readers blått ljus som har kopplats till sömnstörningar.

Medan vissa människor är bekväma att läsa under längre perioder på LCD-skärmar, tycker de flesta papperet som e-bläckskärm på vanlig Kindle vara mer bekvämt att läsa och mindre trött för ögonen.

En annan nackdel med LCD-skärmen är batteriets livslängd. Till skillnad från E-bläckskärmarna som finns på dedikerade e-läsare, förbrukar LCD-skärmar mer energi vilket resulterar i en lägre batteritid.

Kindle E-Reader Jämförelsetabell

Om du ännu inte har fattat något beslut kan du gå igenom tabellerna om Kindle Comparison enligt nedan. Dessa jämförelsetabeller bör hjälpa dig att jämföra de viktigaste specifikationerna och funktionerna i de fyra modellerna av Kindle E-Readers som finns tillgängliga på marknaden.

Kindle vs Kindle Paperwhite jämförelse

FunktionerTändaPaper
Storlek6, 3 ″ x 4, 5 ″6, 7 ″ x 4, 6 ″
Tjocklek0, 36 "0, 36 "
Vikt161 gram205 ~ 217 gram
Visa6 16, 167 ppi6 ″, 300 ppi
Lagring4 GB4 GB
Batteri-liv1 månad1 månad
VattentätNejNej
MolnlagringJaJa
Inbyggt ljusNej4 lysdioder
NätverkWiFiWiFi, WiFi + Cellular
Pris *$ 79.99$ 119, 99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Kindle Voyage vs Kindle Oasis Comparison

FunktionerResaOasStorlek6, 4 ″ x 4, 5 ″6, 3 ″ x 5, 6 ″Tjocklek0, 30 "0, 13 till 0, 33 ″Vikt180 ~ 188 gram194 gramVisa6 ″, 300ppi7 ″, 300ppiLagring4 GB4, 32 GBBatteri-liv6 veckor6 veckorVattentätNejUpp till 1 timmeMolnlagringJaJaInbyggt ljus6 lysdioder, ljusgivare12 lysdioder, ljusgivareNätverkWiFi, WiFi + CellularWiFi, WiFi + CellularPris*$ 199$ 249, 99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Hoppas att denna Kindle E-Reader-jämförelse hjälper dig att fatta ett informerat beslut och hjälper dig att välja rätt Kindle E-Reader.