Anpassa en Gmail-layout

Du kan inte helt ändra utseendet på din Gmail-inkorg online, men du kan göra några ändringar för att bättre passa ditt öga och ditt arbetsflöde. De flesta av dessa ändringar handlar om hur du visar och ordnar dina meddelanden på sidan. Dessutom kan några av de laboratorier som skapats av Googles ingenjörer lägga till funktionalitet och till och med ändra placeringen av extrafunktioner, till exempel chatt. I slutändan kan du behöva para ihop olika alternativ för att bestämma den layout som passar dig bäst.

Logga in på ditt Gmail-konto, klicka på kugghjulsikonen och välj "Inställningar", som automatiskt tar dig till fliken Allmänt.

Skanna alternativen under "Maximal sidstorlek", bestämma antalet meddelanden på sidan och "Konversationsvy", som avgör hur Google grupperar dina meddelanden. Ändra eller behåll dessa alternativ, beroende på vad du föredrar. Tryck på "Spara ändringar" när du är klar.

Gå tillbaka till dina inställningar med hjälp av kugghjulsikonen och välj fliken "Labs" för att få åtkomst till experimentella funktioner. Rulla ner till "Höger sida chatt" i den alfabetiska listan över laboratorier och gör det möjligt att ändra positionen för din Gmail-chattruta till höger på skärmen. Du kan också aktivera andra laboratorier, till exempel "Google Calendar-gadget" och "Google Docs-gadget" för att lägga till dessa funktioner på din skärm. Klicka på "Spara ändringar" när du är klar.

Tryck på kugghjulsikonen en gång till, men den här gången väljer du "Kompakt", "Mysigt" eller "Bekvämt" under visningsläge för att ändra avståndet mellan dina meddelanden.

Tips

Du kan också ändra bakgrundsbilden för din inkorg på fliken "Tema" i dina Gmail-inställningar. Detta kommer inte att ändra din layout, bara bakgrunden och färgerna.